Какви зодии са 17-те най-богати хора в света?

4995
Какви зодии са 17-те най-богати хора в света?
Снимка: Getty Images

Под каквато и форма да дойде, ние всички искаме да осигурим за себе си малко допълнителни пари, само за да утолим нашите материалистични желания или, ако сте Телец, материалистичните желания на хората, които са най-близки до нас. Е, може да се наложи да почакате, за да бъдете в тази зона за известно време, но най-богатите хора в света днес имаха своя дял от чакането.

Е, знаехме, че ще се развълнувате. И така, тук сме изброили топ 17 на най-богатите хора в света и каква е тяхната зодия:

1. Джеф Безос

Зодия на Джеф Безос е Козирог

Основателят на Amazon, Джеф Безос, от известно време претендира за най-богатото място в света. С течение на времето той не само детронира Бил Гейтс, но и разнообрази бизнеса си в различни жанрове. И всичко това му подейства достатъчно добре, правейки го най-богатият човек в света с общо състояние от 177 милиарда долара.

2. Илон Мъск

Зодия на Илон Мъск е Рак

Предприемачът на Tesla и Space X Илон Мъск е имал афера с 1-во и 2-ро място в списъка на най-богатите в света. Но към момента той заема 2-ро място с нетна стойност от 151 милиарда долара. Мъск, подобно на Безос, диверсифицира бизнеса си с течение на времето и сега притежава, изцяло и в партньорство, марки като Tesla, PayPal, Space X и други.

3. Бернар Арно

Зодия на Бернар Арно е Риби

Един от най-добрите създатели на вкусове в света, бизнесът на Бернар Арно е толкова диверсифициран, че днес той ръководи империя от цели 70 марки. От всички марки Бернар Арно е най-известен с поддържането на водещата световна група за луксозни продукти – LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton. Общата му стойност възлиза на колосалните 150 милиарда долара.

4. Бил Гейтс

Зодия на Бил Гейтс е Скорпион

Бил Гейтс се задържа на най-богатото място в света от доста време. Съоснователят на Microsoft, Бил Гейтс, е не само успешен предприемач, но и филантроп. Фондацията Бил и Мелинда Гейтс, управлявана от Гейтс, като водеща благотворителна фондация, финансира не само ООН, но и различни други организации по света.

5. Марк Зукърбърг

Зодия на Марк Зукърбърг е Телец

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заема 5-то място в списъка на най-богатите хора. Днес Марк притежава не само Facebook, но и други големи социални медийни платформи като WhatsApp и Instagram. Използването на всички тези платформи се увеличи, откакто ни удари пандемията от covid-19, и само добави към богатството на Зукърбърг от 97 милиарда долара.

6. Уорън Бъфет

Зодия на Уорън Бъфет е Дева

Известен като „Оракулът от Омаха“, Уорън Бъфет е един от най-успешните инвеститори в света. Неговото състояние от 95 милиарда долара е резултат от 60 компании, които управлява под ръководството на майката Berkshire Hathaway. Накратко, Уорън Бъфет е гуруто за всеки, който иска да направи състояние чрез инвестиране.

7. Лари Елисън

Лари Елисън е зодия Лъв

Съоснователят на Oracle, Лари Елисън, също е председател и главен технологичен директор във фирмата на софтуерния гигант. Той е служил на Oracle като главен изпълнителен директор цели 37 години, преди да заеме този пост през 2014 г. Днес той притежава 35% дял във фирмата и по-голямата част от състоянието му от 93 милиарда долара е резултат от същото.

8. Лари Пейдж

Лари Пейдж е зодия Овен

Друг Лари в списъка на най-богатите хора в света е Лари Пейдж. Пейдж, заедно със Сергей Брин, създадоха онлайн търсачката Google. Пейдж също е бил главен изпълнителен директор на Alphabet, майката на Google. Той продължава да остава член на борда и контролен акционер във фирмата.

Астролози подсказаха как знаците да постигнат успех през 2024 г.

9. Сергей Брин

Сергей Брин е зодия Лъв

Преди да се оттегли през декември 2019 г., Сергей Брин беше президент на компанията майка на Google, Alphabet. Въпреки това към момента той продължава да бъде контролиращ акционер и член на борда на фирмата. Общата му нетна стойност възлиза на 89 милиарда долара.

10. Мукеш Дхирубхай Амбани

Мукеш Дхирубхай Амбани е зодия Овен

Човекът, който няма нужда от представяне. Мукеш Дхирубхай Амбани е индийски бизнесмен, който е единственият индиец в списъка на 10-те най-богати хора. Като председател, управляващ директор и най-голям акционер в Reliance Industries Ltd., г-н Амбани управлява редица бизнеси в различни сектори като телекомуникации, енергетика, електронна търговия, търговия на дребно и т.н. Нетното му състояние възлиза на 74 милиарда долара.

11. Амансио Ортега

Зодия на Амансио Ортега е Овен

Един от най-богатите търговци на дрехи в света, Амансио Ортега, е от Испания. Г-н Ортега е известен със своята световноизвестна модна верига Zara. Освен печалбите от марката, Ортега също инвестира в различни домейни, за да печели дивиденти предимно от недвижими имоти в Мадрид, Барселона, Лондон, Чикаго, Маями и Ню Йорк. Хм!! Овните имат известна доминация тук.

12. Франсоаз Бетанкур Майерс

Франсоаз Бетанкур Майерс е зодия Рак

Най-накрая една дама в списъка. Франсоаз Бетанкур Майерс е внучка на основателя (Eugène Schueller) на L’Oreal. Днес тя е най-богатата жена в света. Г-жа Майерс притежава цели 37% от акциите на L'Oreal и също така управлява филантропска фондация, която насърчава напредъка на Франция в науката и изкуствата. Нейното нетно състояние възлиза на 73,6 милиарда долара.

13. Чжун Шаншан

Зодия на Чжун Шаншан е Стрелец

Китайският предприемач Zhong Shanshan ръководи Nongfu Spring, която е компания за бутилирана вода и напитки. Г-н Шаншан наскоро пое позиции като китайски милиардери като Джак Ма и други, за да претендира за мястото на най-богатия човек в Китай. Нетното му състояние възлиза на колосалните 68,9 милиарда долара.

14. Стив Балмър

Зодия на Стив Балмър е Овен

Друг милиардер от САЩ, Стив Балмър, беше главен изпълнителен директор на Microsoft от 2000 до 2014 г. След пенсионирането си Балмър купи Лос Анджелис Клипърс от NBA за 2 милиарда долара. От 2014 г. той се отдава на благотворителна дейност, включително борба с бедността. Той управлява софтуерна компания, която създава софтуер за правителствени агенции с нестопанска цел. Неговата печалба възлиза на 68,7 милиарда долара.

15. Ма Хуатенг

Зодия на Ма Хуатенг е Скорпион

Друг китайски милиардер в списъка на най-богатите в света е Ма Хуатенг. Известен също като Пони Ма, той председателства китайския интернет гигант Tencent Holdings. Tencent е най-големият бизнес в Китай по пазарна капитализация. Tencent притежава не само най-голямото приложение за социални съобщения в Китай, WeChat, но и други дъщерни компании като Tencent Music и игри. Състоянието му възлиза на 65,8 милиарда долара.

Дневен хороскоп за 18 януари 2024 г.

16. Карлос Слим Хелу

Карлос Слим Хелу е зодия Водолей

Най-богатият човек в Мексико е Карлос Слим Хелу, който със семейството си до него контролира América Móvil, която е най-голямата фирма за мобилни телекомуникации в Латинска Америка. Нетното състояние на г-н Хелу възлиза на 62,8 милиарда долара, както и 17% от дяловете на The New York Times.

17. Алис Уолтън

Алис Уолтън е зодия Везни

Друга жена с богатство е Алис Уолтън, която е дъщеря на основателя на Walmart Сам Уолтън и в момента е 17-ият най-богат човек на планетата. Алис Уолтън обаче обича да прекарва времето си с изкуство, вместо да работи за Walmart. Тя притежава музей на име Crystal Bridges Museum of American Art, който се намира в родния й град Бентънвил, Арканзас. Нетното й състояние е 61,8 милиарда долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Три скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Списък на храните, които съсипват мозъка

Полезно ли е всеки ден да консумирате зехтин?

От косопад до кървене на венците: Симптоми, които показват, че имате недостиг на важни витамини

Косопад от стрес: как, защо, какво да направим?

Болки на гладно: причини и как да се справим с неприятните усещания

Какво се случва с тялото ви, ако ядете по 10 яйца всеки ден?

Защо понякога се появява кашлица след хранене?

Кардиолог обясни дали е вредно да спите на дясната страна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com