Какво ще се случи, ако консумирате куркума цял месец

30580
Какво ще се случи, ако консумирате куркума цял месец
Снимка: iStock/Guliver

Куркумата присъства във все повече кухни днес. Тя се превърна в една от често използваните подправки за овкусяване на основни ястия и не само. Куркума се добавя и в напитки за здраве, за сваляне на килограми и за поддържане на цялостен тонус. Чаша мляко с щипка куркума прави чудеса за здравето и за теглото. Куркумата се ползва от хора, страдащи от диабет. Ако приемете куркума вече преди лягане, ще имате спокоен сън, ще преборите проблемите с храносмилането, ще нормализирате нивата на холестерола и ще подпомогнете имунната си система. Доказано е, че консумация на куркума в рамките на месец води до подобряване на цялостното здравословно състояние, сила, енергия и издръжливост.

Препоръчително е, когато добавяте куркума в храната като подправка, да овкусите и с щипка черен пипер, защото той ще усвои куркумина и това ще помогне на тялото по-лесно да абсорбира и използва полезните вещества в съставките.

За да пречистите тялото от натрупаните токсини, правете месечен курс с куркума. Най-подходящият период да го направите е през пролетта. Препоръчва се сутрин на гладен стомах да изядете ½ ч.л. куркума, после да пиете вода. Важно е да не ядете нищо 15 минути след това.

Ако усещате или имат склонност към анемия, започнете да приемате куркума с мед. Смесете ¼ ч.л. куркума и малко мед. Пийте на празен стомах с вода, ако желаете. Това ще заличи дефицита на желязо и ще ви предпази от изпадане в анемично състояние.

За да си доставите необходимата енергия, ако страдате от липса на такава, смесете ½ с.л. куркума на прах с 30 мл топло мляко. Тази смес пийте цял ден на малки глътки. Ще усетите резултата само след няколко дни – ще се чувствате по-енергични и тонизирани.

Не е препоръчително да приемате куркума, ако имате обострена пептична язва, проблеми с бъбреците. Куркумата не е подходяща за деца под 5 години. Ако сте бременна или кърмеща жена, може да взимате куркума рядко и в малки дози.

Куркумата може да се окаже много полезна съставка, ако я приемате по начина, който трябва и за заболяването или здравословния проблем, за който може да помогне. Възползвайте се от нейните полезни свойства и като я добавяте редовно към ястия или приемате напитка с нея профилактично. Ще забележите подобрение на състоянието малко след като започнете терапията. Особена е разликата в усещане за умора, което ще изчезне и ще бъде заменено с енергия и тонус, които ще ви позволява да извършвате ежедневните си отговорности без проблем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com