Кой би предположил, че ТОВА помага при разширени вени

9533
Кой би предположил, че ТОВА помага при разширени вени
Снимка: iStock

Разширените вени са неприятен и болезнен проблем, който засяга все повече хора в наши дни. Обикновено ги свързваме с възрастните, но и немалка част от младите също страдат от разширени вени. Те могат да се появят вследствие на спукани капиляри, обездвижване или обратното - прекаленото стоене прав, наднормено тегло, продължително седене на стол и др. 

Разширените вени най-често забелязваме, че са на бедрата или прасците. Могат да причинят подуване, болка, изтръпване, тежест, пулсиращи усещания и др. Тези симптоми се появяват, тъй като клапанния апарат не успява да изтласка кръвта обратно към сърцето и се затруднява работата му. 

Но спасение има. В наши дни има много модерни начини с лекарска намеса да се отървем от разширените вени, но ако не се решаваме да се подложим на подобни процедури - можем да облекчим състоянието си с помощта на натуралните средства. 

Вижте кои продукти можем да използваме при разширени вени:

Пазете краката си здрави: 5 мита за разширените вени

Домати

Доматите са богати на едни от най-известните антиоксиданти - витамин С и ликопен. Те се борят успешно с възпаленията и спомагат за правилното функциониране на вените. Как да ги използвате? Нарежете доматите на кръгчета и ги поставете като компрес на местата с разширени вени. Оставете ги там, докато не започнете да чувствате парене или изтръпване, след което се измийте със студена вода. Методът трябва да се прави 2 пъти на ден - сутрин и вечер, за да има по-дълъг ефект.

Лозови листа

Листата от лозя също са богати на антиоксиданти и фитохимикали и също спомагат за подобряване функцията на вените. Те имат противовъзпалителни свойства, намаляват видимостта на изпъкналите вени и облекчават симптомите, ако имате такива. За целта трябва да приготвите листата - 2 чаши лозови листа се варят в 2 литра вода за 15 мин. Изчакайте водата да изстине дотолкова, че да успеете да докосвате кожата си до нея. Потопете краката си във водата от лозовите листа, а докато стоите така поставете самите листа върху краката си на местата с разширените вени. Стойте, докато водата не се охлади, след което се измийте със студена вода.

Пет провокатори на разширени вени: Какво причинява деформация на вените дори при млади хора

Чесън, лимон и зехтин

Знаете ползите от консумацията на тези продукти за здравето и тялото ни. Чесънът има силни противовъзпалителни свойства и спомага за подобряване на кръвообращението и функцията на вените. 
За да приготвите този домашен лек трябва да пресовате скилидките на една глава чесън, да използвате фреш от 3 лимона и да смесите съставките с 3 супени лъжици зехтин. Оставете сместа за денонощие преди да я използвате. След това масажирайте с нея областите с разширените вени за около 15 минути, а после нанесете сместа като компрес, с който може и да преспите.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com