Колко е важен уебсайтът на хотела за привличане на клиенти?

662
Колко е важен уебсайтът на хотела за привличане на клиенти?
Снимка: iStock/Guliver

Живеем във времена, в които хората все по-често избират да правят нещата онлайн, отколкото в реална среда. В това число се включва и резервирането на хотел за предстоящата семейна почивка или бизнес командировка. Затова уеб сайтът на вашия хотел има огромна роля в привличането на повече директни резервации и запълване на свободните стаи. Експертите разкриват на какви важни характеристики трябва да отговаря сайтът на вашия хотел, за да увеличите посетителите:

Имате нужда от сайт

Заблуда е, че хотелът ви няма нужда от уеб сайт и че това е неоправдана инвестиция. Сайтът е лицето на вашия хотел и ще помогне на гостите да научат повече за предлаганите от вас услуги, представени по начина, по който вие бихте желали. Той позволява на гостите да изпратят запитване и дори да направят резервация по всяко време на денонощието. Директните резервации ще ви спестят плащането на комисионни към платформи-посредници. Това ще увеличи приходите на хотела, а тези средства бихте могли да инвестирате за развитието на вашия бизнес.

Сайтът ви трябва да бъде актуален и поддържан

Едно от най-важните условия е да поддържате сайта си и да предоставяте на потенциалните ви гости винаги актуална и коректна информация. Както вече споменахме, потребителите прекарват все повече време онлайн, което повишава и техните очаквания относно качеството на сайтовете, които посещават. Ако вашият сайт не е обновяван в последните няколко години, той няма да предложи актуална информация, нито модерен дизайн, а потребителите дори могат да помислят, че хотелът ви отдавна не функционира. Не допускайте това да се случи.

Приоритизирайте мобилната версия

Освен че търсят информация онлайн, голям процент от хората предпочитат да го правят през мобилни устройства. Затова една важна стъпка от качествената изработка на уеб сайт за хотел е т.нар. адаптивен дизайн, който ви гарантира ще сайтът ще се визуализира еднакво добре и ще е удобен за работа, независимо дали потребителят е избрал да го видя през компютъра, телефона, или таблета си. 

Добавете професионални снимки

Уеб сайтът е мястото, където да представите хотела си във възможно най-добрата светлина. Затова важна роля има и визуалното съдържание. Ако хотелът ви разполага с басейн, спа център, изискан ресторант или друго предимство, постарайте се това да  стане видно за посетителите на сайта ви. Инвестирайте в качествено заснемане и добавете снимките в подходящ размер. Това ще ви помогне да впечатлите вашите потенциални клиенти и да ги накарате да искат да отседнат точно във вашия хотел.

Очаровайте с отлични отзиви от клиенти

Ако потенциален гост види за пръв път вашия хотел, той ще иска да се увери, че си заслужава да направи резервация. Затова ще потърси мнения на други хора, които са отсядали в хотела ви. Един изключително полезен ход, който може да предприемете, е да споделите ревюта на доволни клиенти на видно място в сайта. Разбира се, старайте се всичките отзиви за обслужването и престоя в хотела да бъдат възможно най-добри, тъй като потребителите вероятно ще разгледат също станциите в социалните ви мрежи и мнения за хотела в други платформи или форуми. Доволните клиенти са най-добрата реклама на вашия бизнес.

Сведете стъпките за правене на резервация до минимум

Никой клиент няма да е доволен да попълва огромно количество полета, за да направи резервация. В даден момент може дори да се откаже. За да предотвратите това да се случи, намалете стъпките за правене на резервация до минимум и изисквайте само наистина необходимите данни от потребителите. Колкото по-лесно и бързо, толкова по-голям е шансът да имате повече направени директни резервации през вашия сайт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com