Най-добрата поза за сън за минимизиране на болките в тялото

6043
Най-добрата поза за сън за минимизиране на болките в тялото
Снимка: iStock

Съвет за хора, които спят настрани

Повечето хора спят настрани, въпреки че много от тях вероятно не изпитват болка, това не е най-добрият начин за спане. Тази позиция може да причини болка в рамото и бедрата с времето.

Сънят трудно хваща тези зодии - ето каква е причината!

Освен това няколко проучвания показват, че спането на дясната страна може да влоши киселините. Учените смятат, че това е така, защото лежането в тази позиция разхлабва долния езофагеален сфинктер, неволните мускули, които не позволяват на киселината да се издигне от стомаха и в гърлото. Спането на лявата страна обаче изглежда държи вратата между гърлото и стомаха затворена.

Хората, които спят настрани, трябва да купуват възглавници, които са достатъчно дебели, за да поддържат главите им, премахвайки част от натиска върху раменете им. Ако имате киселинен рефлукс или киселини, опитайте се да спите на лявата си страна. И най-добре, опитайте да пъхнете възглавница под коленете си, за да поддържате по-добре кръста си.

Спане по корем

Спането настрани едва ли е най-лошото. Въпреки че са редки, 7% от хората, които спят по корем си причиняват доста вреди. Тъй като тази позиция оказва натиск върху цялото им тяло, те са изложени на риск от изтръпване. Ако обръщат главата си на една или друга страна, за да дишат, това допълнително увеличава възможността от болки в мускулите и ставите.

Ако спите по корем, използвайте по-плоска възглавница, за да намалите напрежението на врата си. Други лекари предлагат да поставите възглавница под челото си, за да повдигнете устата и носа си. Това ви позволява да спите с лице право надолу, елиминирайки напълно изтръпването във врата.

Спането по гръб е най-доброто

Само 8% от хората спят по гръб. Спането по гръб е най-добрият вариант за управление на болката, тъй като позволява на тялото ви да почива в неутрална позиция, което е чудесно за намаляване на болките. То също така намалява киселините, тъй като държи главата ви повдигната над гърдите.

Ако спите по гръб, отпуснете главата си върху възглавница, която е достатъчно дебела или тънка, за да държи черепа точно на нивото на тялото ви. Но, дори и с перфектна възглавница, тази позиция не е най-добрата за хъркащите. Спането по гръб може да причини сънна апнея. Така че, ако сте предразположени към този проблем или установите, че внезапно страдате от нови симптоми, докато лежите по гръб, тогава това не е позата за вас.

Как да се справим с хъркането: Ефективни стратегии за спокоен сън

Как да промените позицията си и да спите по гръб?

Дори и след като са приели този съвет, хората, които спят настрани и по корем, все още могат да се събудят с болки. Всъщност можете да се научите да спите по гръб.

Когато сте готови за лягане, поставете възглавници от двете страни на тялото си и една под коленете. Това трябва да ви държи на място и да ви предпазва от обръщане на една страна.

Въпреки че обикновено се препоръчва спането по гръб да е най-добрата позиция за спане, комфортът е от ключово значение. Ако изпитвате болка или се чувствате неудобно от позицията си на сън, това определено може да повлияе на качеството на съня ви. С други думи, ако промяната на позицията ви за сън ви кара да се чувствате по-добре, това е страхотно. Качеството на съня е изключително важно за цялостното ви здраве, памет, настроение и енергия. Когато опитът да спите по различен начин започне да нарушава циркадните ви ритми, тогава знаете, че не си струва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Подути сливици - каква е причината и как трябва да се лекуват

Лекарите споделят за храна, която трябва незабавно да спрете да ядете, ако искате да сте здрави

Зодии, известни с това, че са много страстни

Неочакван страничен ефект от бързата загуба на тегло, за който не се говори

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Това е начинът за понижаване на кортизола без добавки

Защо този витамин е толкова важен?

Сигнали, които са показател за недостиг на магнезий

4 основни причини за ранна остеохондроза и 11 начина да я избегнете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com