Накъде да сочи главата по време на сън - ще забравите за безсънието!

26368
Накъде да сочи главата по време на сън - ще забравите за безсънието!
Снимка: iStock

За всеки човек леглото е мястото, където прекарва голяма част от живота си. Когато спим, отпуснати сме, релаксираме и си почиваме, ние постепенно все повече навлизаме в пасивно енергийно състояние. В такова състояние сме по-податливи на енергиите, които ни заобикалят. Тоест, позицията на леглото е изключително важна, защото тя ще повлияе силно на вашата енергия, ще ви въздейства както съзнателно, така и без да го чувствате директно.

Ето какво споделя с нас д-р Марсел Пинейро

Една от главните позиции за разположение на леглото е на място, откъдето да виждате входната врата на спалнята си. Това положение е известно като „командна позиция“. Въпреки това е необходимо да се избягва поставянето на леглото директно на една линия с вратата. В идеалния случай позицията на леглото трябва да е диагонално срещу входа. Ако не е възможно да поставите леглото в командна позиция, можете да коригирате проблема с помощта на огледало. Закачете огледало в спалнята така, че когато лежите в леглото, да виждате отражението на вратата в него.

Подходящо ли е да поставите леглото под прозореца? Това не се препоръчва. Избягвайте да поставяте леглото под прозореца особено, ако спалнята ви е на приземния етаж или имате проблеми с очите.

Фън шуй за привличане на любов - за необвързаните

Поставянето на леглото срещу масивна стена е най-доброто място за тази мебел. С такава позиция намалявате енергийните потоци над главата си, което ви позволява да спите добре.

Ако по някаква причина леглото ви не пасва на стената, начинът да коригирате ситуацията е да държите вратата на спалнята затворена, докато спите. Също така е важно да обърнете внимание на вида на леглото, което ще закупите. Най-подходящи са легла от масивно дърво или такива с масивно тапицирани табли. Избягвайте легла, чиито табли имат множество панели, отворени решетки или рафтове.

В зависимост от посоката, в която позиционирате леглото, вие привличате и постигате определен ефекти върху организма и здравословното си състояние.

Легло, ориентирано в западна посока. Положителната страна на такова настаняване е, че създава най-добрите условия за добър сън, тъй като западът е посоката, която носи удовлетворение. Но това си има и недостатък – леглото, поставено в тази позиция, може да донесе ленивост и ниска мотивация. Така поставеното легло е по-подходящо за хора, които вече са изградили солидна професионална кариера, а не за онези, които тепърва започват живота си.

Легло в източна посока. Това разположение носи свежест, младост и енергия. Ще почувствате, че всеки ден наистина ви дава нов шанс, който ви насърчава да преследвате мечтите си.

Легло на югоизток. Ако имате проблеми с общуването с другите, поставете леглото си на югоизток. Тази позиция подобрява комуникацията и повишава креативността.

Интериорни решения за малки пространства

Легло, насочено на югозапад. Ако леглото ви е обърнато на югозапад, ще се чувствате по-уверени и спокойни.

Позиции, които трябва да се избягват

Легло с глава на север. Леглото не трябва да е обърнато на север, защото тази позиция може да причини нарушения на съня и безсъние.

Легло на североизток. С леглото в тази позиция вероятно ще имате чести кошмари. Освен това, винаги може да се чувствате изложени на риск.

Легло на юг. Тази позиция е много лоша за спане, тъй като притежава твърде висока енергия, която бушува и търси изход. Това също може да доведе до спорове във връзката ви.

Допълнителни съвети

Купете си добро легло с достатъчни размери и добър матрак. Добавете нощно шкафче от всяка страна на леглото си. Използвайте спално бельо от екологични материали и в меки цветови тонове.

Внимание! Статията няма инструктивно-медицински характер. Винаги търсете медик-специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Това е начинът за понижаване на кортизола без добавки

Защо този витамин е толкова важен?

Сигнали, които са показател за недостиг на магнезий

4 основни причини за ранна остеохондроза и 11 начина да я избегнете

Каква трябва да е диетата при болки в стомаха? (примерно меню)

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Всяка домакиня ги има в кухнята си: Само 2 съставки, с които да премахнете ръжда

Как да се справим с натрапчивите мисли, които ни обземат понякога?

Без препарати: Ето как за секунди да отпушите канала на мивката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com