Продукти, които ускоряват стареенето

2460
Продукти, които ускоряват стареенето
Снимка: iStock

Ето кои са петте най-вредни продукта, които влошават здравето и ускоряват стареенето. Премахнете ги и не само ще свалите ненужните килограми, а и ще подобрите здравето си и ще сте много по-млади и красиви.

1. Трансмазнини

Най-много трансмазнини се намират в пържените картофи, чипс, сладкиши, пуканки, маргарин, крекери и торти. Честата употребата на трансмазнини води до затлъстяване и сърдечни заболявания, водят също до възпалителни процеси в организъма. Хората, които приемат храни с трансмазнини, изглеждат много по-възрастни от хората на същите години дори и по млади.

2. Глюкозно-фруктозен сироп

Този сироп е евтин заместител на захарта, съдържа се в закупените сладкиши и сладки, сладките газирани напитки и консерви. Той има почти същият вкус като на изделията и удължава годността им. Много честият прием на подобни храни има голям шанс да доведе до сърдечна и чернодробна недостатъчност, както и да ускори стареенето. Ще ви посъветваме да замените сладкишите, закупени от магазин, с естествен качествен естествен тъмен шоколад (за предпочитание 70-80%) с естествени продукти като мед или захар. Недейте да отказвайте плодове, ако усещате нужда от сладко.

15-те най-вредни храни в България

3. Пречистената сол

Солта е вредна за организмът и е една от най-честите причини за хипертония. Много изследователи от медицинският колеж в Грузия твърдят, че прекомерното количество сол ще допринесе за стареене. В грешка сте, ако си мислите, че храненето без сол няма как да е вкусно. Може вместо сол да добавите билки или подправки към салати и гарнитури, а месото може да го полеете с лимонов сок. Също така, ако не приемате сол известно време, ще свикнете без нея и всяка храна ще ви е вкусна без сол.

4. Преработени меса и колбаси

Много месни продукти в магазините – наденица, луканка, бекон и други, съдържащи консерванти, могат да причинят кожни проблеми и възпаления в организма. Ако приемате такова месо, то тялото ви не може да произвежда колаген – който е жизнено важен протеин. От липсата му кожата започва да старее, започва да става бледа и придобива нездравословен вид, защото колагенът е отговорен за еластичността и младостта на кожата.  Вместо да ядете месни храни, яжте риба, тя ще ви помогне да подобрите здравето си и също така да удължите младостта си.

5. Алкохолът

Алкохолът се преработва от черния дроб, за да неутрализира токсините. Но черният дроб не е способен да се справи с абсолютно всичко, защото се нуждае от време на възстановяване. Ако нещо не се е преработило, ще се появи под кожата като акне, розацея, дерматит и бръчки.

Затова може да правите следното: внимателно подберете храната си, четете състава й, опитайте се да ядете по-често плодове и зеленчуци. Грижете се за младостта си с домашни ястия като салати с пиле, рибена супа, печен боб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com