С тези подправки лещата няма равна на себе си

43646
С тези подправки лещата няма равна на себе си
Снимка: iStock/Guliver

Лещата е една изключително полезна храна, от която успяваме да извлечем редица ценни вещества и да ги поднесем на организма си. Затова е важно да консумираме този продукт. Добрата новина е, че съществуват не малко рецепти, по които можем да сготвим леща и вкусът й накрая да бъде феноменален.

В случай, че от скоро се занимавате с готвене, то със сигурност не сте много смели в експериментирането. Хубаво е обаче непрекъснато да променяте комбинациите от подправки, докато не достигнете до желания вкус.

Ако ли обаче не обичате да рискувате, най-добре прочетете цялата статия. Днес ще ви разкажем за всички онези подправки, които най-добре си хармонират с любимата леща.

Какви подправки да добавим към лещата, ако искаме феноменален вкус?

Няма значение кой вариант сте избрали за приготвянето на лещата, то има едно нещо, с което задължително трябва да се съобразите. Става въпрос за солта, която мнозина домакини правят грешката да добавят още в самото начало на готвенето. Това обаче забавя процеса по завиране и се налага да чакаме с часове, докато накрая поднесем вечерята на трапезата си. Запомнете много добре това правило, защото ще ви е от голяма полза.

Чубрицата е една от подправките, за които няма да сбъркате, ако я добавите към тенджерата при основния продукт. Тя се прибавя след като гозбата е завряла, почти към самия финал. Що се отнася до самото количество, вие сами трябва да прецените, съобразявайки се изцяло с вкусовите си предпочитания.

Следващата подправка, която изключително добре си хармонира с лещата, това е дафиновият лист. Важно е обаче да не прекалявате с количеството, тъй като миризмата му е много силна и не се знае дали ще ви допадне.

Пробвате ли тази рецепта за леща, няма да я правите по друг начин

4 причини да ядем леща

Безспорно лещата е много полезна. Най-здравословното бобово растение е отличен източник на протеини и фибри. Тя е вкусна и лесна за при...

Заложете на едно листо, най-напред. Може да го разчупите на две, така че да пусне повече от ароматите си и да овкуси гозбата.

Червеният пипер е неизменна част от приготвянето на вкусна леща. Без него ястието няма как да се превърне в завършено. Около една чаена лъжичка е достатъчно като количество. Тази подправка се добавя към олиото и се запържва с него. Едва след това се изсипва в тенджерата при лещата.

Не забравяйте за скилидките чесън, защото ароматът, който те дават на ястието, е несравним. Накрая може да поръсите с наситнен магданоз и лимонов сок. Това е изцяло въпрос на вкус и предпочитания.

След като вече знаете как правилно да овкусите тази гозба, то време е да запретнете ръкави и да се заемете с нейното приготвяне!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са петте черти на успешния бизнесмен?

Домашният препарат, с който ще отпушите мивката за секунди

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com