Спрете да вярвате в тези измислици за здравословно хранене

4686
Спрете да вярвате в тези измислици за здравословно хранене
Снимка: iStock

Сигурно ви е омръзнало всеки постоянно да ви напомня, че не трябва да консумирате сладко, солено и мазно. Истината е, че всичко това са само митове, в които хората не престават да вярват. Най-добрите диетолози по цял свят непрекъснато повтарят, че човек би се чувствал и изглеждал невероятно единствено тогава, когато не се лишава изцяло от всичко онова, което обича да похапва.

Ще ви посочим цели 5 хранителни продукта, от които съвсем не бива да се отказвате, ако искате да сте здрави и да се чувствате добре. Ето кои са те:

1. Сол

Препоръчително е да се внимава с тази подправка. Не е добра идея да надвишавате дневната доза от 6 грама. Това обаче не значи, че трябва да си я забраните изцяло. Можете да посолявате ястията си, но не бива да прекалявате с бялата съставка.

Имайте предвид, че ако изключите изцяло солта от хранителния си режим, вие можете да навредите на сърцето си. Нека не забравяме, че солта е важна за телесните функции и не виждаме причина да се лишавате от нея.

2. Алкохолни питиета

Алкохолните питиета се грижат за доброто ни здраве, стига те да бъдат консумирани с мярка. Червеното вино е едно от тях. Дори лекарите препоръчват на бременните жени да пият по 50 мл червено вино.

Ето кои са 20-те най-здравословни храни според експертите (част 2)

Разбира се, тук съвсем не става въпрос за ежедневна консумация на твърд алкохол. Дори работата ви да е в среда, в която непрестанно се разливат питиета по чашите, опитайте да се въздържате. Минимум 2 – 3 дни от седмицата трябва да се лишите от присъствието на алкохола в организма. През останалото време пийвайте по малко за настроение и добро здраве.

3. Кофеин

Сигурно не веднъж сте ставали свидетели на разговори, в които надълго и нашироко се обяснява как кофеинът трябва да бъде ограничен изцяло по време на диета или хранителен режим. Истината е, че тонизиращата напитка не е чак такъв враг на красивата фигура. Нека не забравяме, че кафето стимулира мозъка, както и понижава риска от чернодробен рак.

Пет съвета за подобряване на храненето

Надяваме се да са ви полезни. Единствено апелираме да се консултирате с диетолог при нужда, а не да правите неща на своя глава ако имат...

Кои „здравословни” храни не са здравословни

Не е добра идея обаче да надвишавате дневния прием, който е 400 мл. Пийте горчивата напитка с удоволствие, без да прекалявате с нея.

4. Картофи

Няма причина да се отказвате напълно от тази храна. Нужно е единствено да не прекалявате с количествата.

Изградете си тези навици и никога повече няма да надебелеете

Всеки би се съгласил, че качването на килограмите е много по-лесното от тяхното сваляне. Трудно е да се отървем от натрупаните излишни ...

5. Захар и шоколад

Кой казва, че трябва да се откажем от захарта и шоколада, ако искаме да живеем здравословно? Черният шоколад, например, може дори да се окаже полезен за здравето ни, стига да го консумираме разумно.

Истината е, че всяка една храна може да е полезна или вредна за нашия организъм, ако не сме наясно с това как правилно да я консумираме.

Нашият съвет е да спрете да вярвате в митовете за здравословно хранене и да похапвате всичко любимо, но в минимални количества. Така не само, че няма да лишавате организма си от тях, но и паралелно с това ще се грижите за здравето си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Почистване на ламиниран паркет – с какво най-лесно се прави?

С екрана нагоре или надолу: Ето как да удължите живота на телефона си

Заменете сьомгата с тази много по-полезна и евтина риба

Не са нужни строги диети, за да контролирате високото кръвно: Ето какво установиха учените

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 март /валутен калкулатор/

Зодиите, които имат лошия навик да предават - много внимавайте с тях!

Какво е бърнаут? 22 признака, че сте изправени пред него и как да се възстановите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com