Защо да ядем различни ядки всеки ден

18338
Защо да ядем различни ядки всеки ден
Снимка: piviso / Pixabay

Разберете повече за ползите от ядките в следващите редове.

1. Помагат на тялото да абсорбира хранителни вещества

Ядките са богати на здравословни мазнини. Това често им създава лоша репутация и може да ги накара да изглеждат неподходящи за диета за отслабване, но консумацията на здравословни мазнини е от решаващо значение за нашите тела. Здравословните ненаситени мазнини помагат на тялото ни да усвои витамините и другите хранителни вещества, които консумираме.

2. Високо съдържание на антиоксиданти

Ядките са много богати на антиоксиданти. Антиоксидантите са компоненти, които помагат за премахването на различни токсини от тялото ни. Те помагат за премахването на външните радикали от нашата система, което допълнително укрепва тялото ни.

3. Подпомагат храносмилането

Сушените плодове подобряват храносмилането ни. Ядките се считат за прекрасно допълнение към диетата за хора с лошо чревно здраве. Те са богати на фибри, които значително улесняват движението на храната през храносмилателния тракт.

4. Осигуряват качествен сън

Ядки като бадеми и орехи действат страхотно след вечеря, ако огладнеете преди лягане. Яденето на ядки освобождава много хормони на щастието. Доказано е, че хормоните на щастието като серотонин подобряват качеството на съня.

5. Подобряват здравето на сърцето

Доказано е, че ядките подобряват различни функции на сърцето. Те спомагат за подобряване на кръвообращението и много други фактори. В допълнение към това много проучвания са установили, че ежедневната консумация на ядки може да намали риска от развитие на хронично сърдечно заболяване. Те също могат да намалят шансовете ви за сърдечен удар.

6. Помагат за отслабване

Противно на общоприетото схващане, ядките са чудесно допълнение към диетата, ако някой иска да отслабне. Те са богати на протеини, които ускоряват метаболизма. Те също са чудесна алтернатива на нездравословните закуски и ви държат сити за по-дълго време.

Кои ядки за какво са полезни?

7. Намаляват холестерола

Доказано е, че ядките намаляват нивата на „лошия“ холестерол в телата ни. Всъщност ядките също могат да предотвратят усвояването на лошия холестерол в тялото. Те намаляват апетита и нездравословните похапвания. Това може да ви помогне да избегнете нездравословни храни, богати на лош холестерол.

8. Разнообразие

Яденето на едни и същи храни всеки ден може да бъде скучно. За разлика от много здравословни храни, ядките са много гъвкави. Могат да се консумират в мляко, сервирани като гарнитура и т.н. Това прави много лесно включването им в диетата.

9. Повишават имунитета

Многото хранителни вещества и антиоксиданти в ядките ги прави чудесен стимулатор на имунитета. Ядките помагат в борбата с външните радикали и дори могат да помогнат за ускоряване на вече съществуващи заболявания.

В заключение, ядките имат различни ползи и могат да се консумират ежедневно. Според някои хора, ядките трябва да се избягват при нискокалорична диета, но това е невярно. Всъщност ядките са пълни с хранителни вещества и са страхотен вариант, ако правити опити да отслабнете.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Зодиите, които са невероятно страстни любовници

За какво е полезно да се пие топла вода с лимон?

Смес от сол и захар помага при безсъние

Зелените орехи с мед прочистват организма

От какво се причиняват заболяванията на евстахиевата тръба?

Зодиите, които винаги завиждат на успеха на другите

Рецепта: Невероятния италиански великденски козунак - Коломба

Велика събота: Месят се обредни хлябове и козунаци

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Голяма грешка: Не съхранявайте дрехите си в найлонов плик

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com