Защо трябва да ядем този свеж плод преди лягане?

47719
Защо трябва да ядем този свеж плод преди лягане?
Снимка: iStock

Консумацията на лимон вечерта е много полезна. Той ще ви предпази от вирусни заболявания, ще укрепи имунната ви система и ще ви помогне да отслабнете. Именно заради последните свойства много хора обичат толкова много този кисел цитрусов плод.

Лимон за отслабване

Когато го ядем преди лягане, лимонът ускорява всички метаболитни процеси, подобрява обмяната на веществата. Благодарение на това човек губи тегло.

Лимоновият сок активно изгаря калориите, изядени през деня. За да постигнете този невероятен ефект, е достатъчно да изядете няколко резена от този цитрус вечер.
Още по-добре е да изстискате сока и да го разредите в чаша вода. За максимален ефект в тази киселинна напитка можете да добавите малко мед, който също има благоприятен ефект върху метаболитните процеси.

Що се отнася до лимоновия сок в чист вид, не трябва да го пиете. Това няма да ускори процеса на отслабване, а ще навреди на стомаха ви, тъй като голямото количество киселинен сок влияе негативно на нивото на киселинност.

Винаги мийте зъбите си, след като сте яли лимон или сте пили лимонова вода. Лимоновият сок разяжда зъбния емайл.

Какво ще се случи, ако всеки ден изяждате по едно парче лимон?

Все още се спори дали водата с лимон трябва да е топла или студена. Диетолозите твърдят, че студената вода кара метаболизма да се ускори.

Но някои лекари и почитатели на Аюрведа твърдят, че пиенето на студена вода е вредно, а топлата вода е по-добра за отслабване, защото активира процесите на изгаряне на мазнините в организма.

Киселият жълт плод помага за изгарянето на мазнините благодарение на съдържащите се в него вещества: лимонена киселина, аскорбинова киселина (известна още като витамин С) и пектини.

Изпиването на чаша вода с лимон незабавно увеличава изтичането на течности от организма, като ни освобождава от отоци. Лимонът намалява нивата на кръвната захар и глада. Благодарение на положителните промени в чревния микробиом, храносмилането и настроението ни се подобряват.

Ползи от лимона за отслабване: пиейки го, искаме да ядем по-малко, да преработваме храната по-ефективно и да изхвърляме излишните течности в организма. Но както всеки друг хранителен продукт, и този плод не може да се нарече панацея.

Редовният прием на лимон в храната е противопоказен за хора с гастрит. Желателно е лимоновата вода да се пие през тръбичка, за да не се увреди емайлът на зъбите. Лимонът често служи като причина за алергичен пристъп. Диетата може да бъде полезна и вкусно разнообразена чрез добавяне на лимон към чая заедно с мед, мента и джинджифил. Чувство за мярка и отсъствие на противопоказания - ключът към безопасното изгаряне на мазнини с помощта на този цитрус.

6 основани на доказателства ползи за здравето от лимоните

Рецепти с лимон за отслабване

Ефективността на лимона може да се увеличи, ако го комбинирате с други продукти.

Смелете една глава чесън и един лимон. Сложете го в термос и го залейте с 1,5 литра вода. Изпийте една чаша от напитката преди лягане.

Сложете в керамичен съд тънко нарязана краставица, 1 ч.л. настърган джинджифил, резенчета лимон, 2-3 листа прясна мента. Налейте 10 чаши вода. Пийте по една чаша преди лягане и по малко през целия ден.

Изсипете 1 ч.л. канела в 1 с.л. вряла вода. Когато сместа се охлади до стайна температура, добавете 1 ч.л. мед и резенче лимон. Изпийте преди лягане.

Всяко от тези средства е противопоказно за хора със стомашни язви, гастрит или алергии към цитрусови плодове.

Ако се съди по отзивите за лимоновата нощна напитка за отслабване, това е наистина ефективно средство. Можете да използвате само лимон или някоя от рецептите, описани във втория раздел. Разбира се, не бива да се надявате на чудо. В допълнение към лимона трябва да спазвате и подходяща диета и да правите физически упражнения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

3 лесни трика, с които да отслабнете до лятото

Какво никога да не правим при световъртеж?

Полезни ли са презрелите банани с тъмни петна?

Защо червеното вино е по-добро от бялото за здравето на червата?

Колко време отнема да възстановим здравето на червата?

Могат ли хората с диабет да консумират череши?

Зодиите, които имат божествена аура

4 знака, че Вселената иска да бъдете с конкретен човек

Как да намерите изгубен телефон, който е изключен

Кой не трябва да яде череши при никакви обстоятелства?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com