Аспаруховият мост се нуждае от спешен ремонт

18952
Аспаруховият мост се нуждае от спешен ремонт
Снимка: touristmaker.bg

Аспаруховият мост във Варна спешно се нуждае от ремонт.

Съоръжението е най-бързата връзка между Варна и Бургас и единствената – между квартал Аспарухово и центъра на града. От строителството му през 1976 година досега то не е било ремонтирано, информира БНТ.

Спортен автомобил и камион катастрофираха тази сутрин до Аспарухов мост

Пътният инцидент е станал на улица "Девня" до светофара на Аспарухов мост. Пострадали няма, но щетите по спортния автомобил са значите...

В момента настилката е в окаяно състояние, защото закърпените дупки отново са се отворили и не само затрудняват движението на автомобили по моста, но са и предпоставка за пътно-транспортни произшествия. Но това е само видимата част. В какво състояние обаче, е носещата конструкция на моста, могат да кажат само специалистите. Затова тази година в общинския бюджет са заложени 60 000 лева за обследване и изработка на доклад за надеждността на съоръжението.

„Състоянието му не е много добро. Като се види проектът какво предвижда, какви мерки трябва да се вземат, ще бъдат заложени средства ремонта да започне от догодина“, заяви Петър Гърбузов, директор “Инженерна инфраструктура” към община Варна.

Проверката трябва да завърши до края на годината. Колко ще продължи самият ремонт, е трудно да се предвиди. Въпреки че от години се правят планове за втори мост над канала, който свързва Варненското езеро с морето, засега такова строителство не е предвидено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com