Авто Инженеринг Холдинг Груп беше избрана да достави 20 автобуса за Варна

13808
Авто Инженеринг Холдинг Груп беше избрана да достави 20 автобуса за Варна
Снимка: Авто Инженеринг Холдинг Груп

Във Варна завърши обществената поръчка за доставката на 40 единични и 20 съчленени нископодови електрически автобуси по процедура „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух“ по Oперaтивна програма „Околна среда 2014-2020 г.“  

Авто Инженеринг Холдинг Груп беше избрана за победител по т.нар. Позиция 2, и ще достави 20 броя нови електрически автобуси (18м), доставка и монтаж на 20 бр. зарядни станции за тях в депото на оператора и два броя бързи зарядни станции.  

Оборудването е произведен от утвърдената на 4 континента китайска компания Golden Dragon, чийто ексклузивен представител за България е Авто Инженеринг Холдинг Груп. Освен у нас и в Китай, електробуси от серията PIVOT се движат още в Германия, Нидерландия, Израел и Мексико, а други модели са доставени на общо 120 клиента в Европа, Азия, Африка и Южна Америка.  

Авто Инженеринг Холдинг Груп развива дейност в различни сфери както в България, така и далеч отвъд границите й. Един от трайните й интереси е екологичния транспорт. Компанията има няколко спечелени проекта в рамките на програмите на български общини за чистотата на атмосферния въздух. 

Преди месец "Авто Инженеринг Холдинг Груп" предаде на Община Враца 9 нови и модерни тролейбуси, които вече се движат по улицита на града.

На 30 юни мениджъра на "Авто Инженеринг Холдинг Груп" Юлиан Димов подписа и договор за доставка на 13 броя електробуси, както и необходимите за използването им зарядни станции на обща стойност на 12.727 млн. лв.

Компанията на Димов е спечелила и друг подобен конкурс - в община Хасково, с която вече има и подписан договор на обща стойност 4.788 млн. лв. за доставка на 5 бр, 12-метрови електрически автобуси. Превозните средства вече са в производство и предстои да бъдат експедирани към България. В началото на 2022 година се очаква новите електрически автобуси Golden Dragon да бъдат въведени в експлоатация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com