Благомир Коцев в „Лице в лице“: От години и Варна, и кметът се управляват от чужди интереси

4488
Благомир Коцев в „Лице в лице“: От години и Варна, и кметът се управляват от чужди интереси
Снимка: Продължаваме промяната

“Желязната завеса между управлението и гражданите на Варна ще падне. Ще сложа край на модела „Портних“ във Варна. Той от години не се занимава с хората, а с тесни икономически интереси. Варна се свързва с групи и групировки, които от години управляват и кмета, и града. В момента тези кръгове управляват еднолично града и командният им център е изнесен в един хотел в центъра на Варна. Това ще се промени. Ще върнем Варна на варненци и икономическите кръгове вече няма да имат контрол. Контролът ще е в е ръцете на хората”, каза Благомир Коцев, кандидат за кмет на Варна от коалиция ПП-ДБ в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Коцев акцентира върху проблема, че навсякъде в кварталите хората се оплакват от скъсаната връзка с общината. – „Варна се занемари откъм инфраструктура и чистота, стана бетонно гето, няма зелени площи, инфраструктурният хаос е голям. Кварталите станаха бетонни зони без спортни площи и градинки, няма места в детските градини, а хората се оплакват от лошите условия в градския транспорт и мръсния въздух заради безкрайните ремонти“ – обясни кандидат кметът, който иска да превърне Варна отново в добър град за живеене и да промени усещането на варненци, че са забравени.

Коцев напомни, че  като областен управител е спрял продажбата на 140 декара зелените площи в междублоковите пространства - едни от последните останали в града, които, по думите му, общината се е опитвала да продаде на определени икономически групи. Коцев коментира и „Дупката“ във Варна, която, според него, бе пладнешки обир. „43 млн. лв. бяха платени на Георги Гергов от публичните пари. Тя още стои в центъра на Варна,. Ще проведа местен референдум, за първи път във Варна, за да решат хората съдбата на т.нар. „Дупка“, заяви Коцев.

Попитан за тръбата във Варненското езеро, той каза, че кметът Портних  има обвинение от прокуратурата именно за този казус. Отдавна изплуваха на повърхността детайлите от управлението на града, както изплуваха реалностите на повърхността от тази фекална тръба на езерото. Тази тръба е олицетворение на целия му мандат, категоричен бе Коцев.

Кметът Портних никога не е имал приемен, час, аз ще имам и това ще е едно от първите неща, които ще направя в общината. Вчера се срещнах с НПО, които защитават животните и хората ми казаха, че за 10 години само веднъж са успели да стигнат до кмета, разказа Коцев.

Големите ремонти във Варна са предизборни - за 175 млн. лв. на 92 улици - ремонти наведнъж и разкопаване на целия град, което изтормози гражданите. Поисках информация по ЗДОИ, но не получих отговор за какво и как се харчат тези пари и защо сега. Хората казват, че подават сигнали и не получават никакви отговори, разказа още Коцев. Той увери, че в мандата си като следващ кмет на Варна ще спре презастрояването, като осигури повече зелени площи.

Да се гарантира прозрачност на управлението и участието на хората в решенията, модернизиране на градския транспорт, повече паркинги и паркоместа – това са елементарни управленски въпроси, с които общината досега не успя да се справи, посочи още Коцев.

Кой е Благомир Коцев?

Благомир Коцев е основният претендент на опозицията за кметското място във Варна. Издигнат е за кандидат кмет на Варна от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“. 45-годишният политик е варненец - западен възпитаник с възрожденски корени. Семеен, със син на няколко месеца, прекарал целия си професионален живот във морската столица. Родословното му дърво води по майчина линия към прабаба от рода на революционера Г. С. Раковски - основателят на Първата българска легия, както и към рода на д-р Петър Берон. Коцев е възпитаник на Първа езикова гимназия във Варна. Бакалавър е от „Америкън Юнивърсити“ в

столицата на САЩ Вашингтон, където завършва „Бизнес администрация“, с насоченост „Международни финанси, а в „Сити Юнивърсити“ в Лондон - мениджмънт в търговското корабоплаване. Коцев има 12 години опит в международната търговия и менажирането на кораби. Първият си опит във финансите придобива в Щатите, в компания, управляваща капиталови инвестиции в иновациите и новите технологии. След връщането си

във Варна започва работа като финансов управител в семейната корабна компания „Ахилеос“.

Основни приоритети:

  • Местните данъци няма да се увеличават;
  • Програма "Паркирай лесно във Варна" с изграждане на 7 подземни паркинга, изплащащи се до 8 години;
  • Създаване и незабавно влизане в сила на ПУП и прилагане на уличната регулация в районите, в които липсва такава;
  • Спиране на презастрояването в междублокови и плажни зони, детски площадки, зелени терени и Морската градина;
  • Създаване на общински омбудсман за защита на интересите на гражданите;
  • Ясла и градина за всяко дете;

Финансово гарантиран 4-годишен план за поетапно изграждане и ремонт на тротоари, улици, пътища, подлези, надлези 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com