ДНСК не откри проблем в строеж на "Св. св. Константин и Елена"

2787
ДНСК не откри проблем в строеж на "Св. св. Константин и Елена"
Снимка: Marina Uzunova/Facebook

"Няма закононарушение при строителството на хотела с външен басейн в курорта "Св. св. Константин и Елена" край Варна. За обекта е издадено легално, законосъобразно разрешително за строеж, на базата на одобрена техническа документация. На мястото нито ще има нов плаж, нито се застроява съществуващата пясъчна ивица". Това каза началникът на ДНСК арх. Иван Несторов на брифинг в града след оглед на място в комплекса, предаде Радио "Фокус" – Варна.

ДНСК се зае със случая след видеоклип, публикуван във Facebook от потребител на име Боян Георгиев. Анонсът на клипа беше "Сбогом хубави плажчета".

Несторов уточни, че обектът е проверен за втори път. Разрешителното за строителството на хотела е било издадено от главния архитект на Общината Виктор Бузев на 16 февруари 2018 година. То е влязло в сила един месец по-късно – на 12 март.

"В разрешението е записано, че сградата ще е с предназначение хотел на два етажа с кула. Външният басейн се намира в урегулиран поземлен имот, предвиден в новия Подробен устройствен план на курорта "Св. св. Константин и Елена", одобрен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството през 2017 година", посочи арх. Несторов.

Проверяват строителството на обект в "Св. Св. Константин и Елена"

Регионална дирекция "Национален строителен контрол" във Варна проверява строителството на нов обект в курортен комплекс „Св. Св. ...

По отношение на височината на сградата откъм плажа той коментира, че също не може да се намери нарушение, тъй като текстове в закона позволяват тя да е такава. "Откъм улицата сградата е двуетажна, с една кула, която аз като архитект не възприемам, но тя е предложена от проектантите по целесъобразност", коментира още началникът на ДНСК. Кулата ще е с разгърната застроена площ до 25 квадратни метра.

По отношение на строителството на моста, което се извършва паралелно с градежа на хотела, арх. Несторов коментира, че също има строително разрешение. С този въпрос обаче се занимава Морската администрация. "Към т.нар. "мост на въздишките“, който сега се възстановява, има бетонен подход, предвиден е и достъп с асансьор. Той може да играе и ролята на лодкостоянка", каза още арх. Несторов.

Припомняме, че относно самия Несторов избухна скандал, след като сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" публикува материал, в който постави въпроса как така архитектът има апетитен апартамент на първа линия в Созопол. Несторов се защити, че жилището било на покойния му тъст - звукорежисьора Веселин Цолевски, като според "Биволъ" през 2002 година Цолевски взел апартамент от 68 кв. метра на първа линия в Созопол за 17 300 лева от фирма БДК ООД, а през 2010 година го разменил срещу друг апартамент, пак на първа линия и с 30 квадрата по-голям, собственост на фирма "БДК Инвест". Съответно на дневен ред е въпросът има ли конфликт на интереси?

Заглавна снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Завръщат се: "Св. Св. Кирил и Методий" акостира днес във Варна

Варненски съд отхвърли жалбата на отстранения кмет на район „Приморски“

Дете е с хематом, пропадна в шахта във Варна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com