Граждани искат публичен конкурс за избора главен архитект на Варна

559
Граждани искат публичен конкурс за избора главен архитект на Варна

На 23.06.2016 г. се състоя среща на представители на инициативни комитети от всички квартали на гр. Варна във връзка с конкурса за Главен архитект на Община Варна.

Целта на срещата бе координиране на действия за осветляване на въпросния конкурс и бъдещи съвместни действия при защита на гражданския интерес и законността, информират организаторите.

Лекари във Варна 14 месеца са без заплати

Медици във Варна 14 месеца са без заплати, а болните се увеличават. Само двама лекари и една сестра се грижат за десетки болни във варн...

Те са се обединили около следните послания:

Конкурсът за Главен архитект на гр. Варна се провежда при затворени врати, без публичност, обсъждане и ясни критерии. Една от най - ключовите позиции в управлението на града ни, бива решавана от комисия с неизвестен състав, абсолютно задкулисно.

Липсата на каквато и да е прозрачност в процеса, ни кара да мислим, че конкурсът е просто формалност “за пред обществото”, а победителят отдавна избран и добре познат в последно време, в кварталите на Варна - Трошево, Възраждане, Чайка, Левски, Аспарухово, Кайсиева градина. Изброените квартали станаха жертва на новоразработените подробни устройствени планове, а различни части на Варна от направените несполучливи проекти. Поради тези причини, ние смятаме, че Варна заслужава да знае как и при какви условия се избира нейният Главен архитект, как и кога ще протече конкурсът и какви са концепциите на участниците.

Нека да се обединим всички квартали в борбата си срещу застрояването на зелените площи и природните дадености, ПУП - вете, които ни натресоха във всеки квартал, заради искания на "реститути", с които се презастрояват междублоковите пространства. Необмислените проекти, които целят само усвояването на едни пари увреждат не само бюджета, но и гражданите и собствеността им. Конкурсът решава бъдещето на града. Заедно сме по - силни!”, пишат още те в позицията си, разпространена до медиите.

Във Варна търсят 12 лекари в Центъра за спешна помощ

За да бъде попълнена щатната бройка в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна, са необходими още 12 лекари. Това заяви шефката на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com