Изцяло изграден е Бреговият център във Варна

10303
Изцяло изграден е Бреговият център във Варна

Строителството на бреговите центрове за информационно обслужване на корабоплаването във Варна и Бургас се финансира от ОП „Транспорт 2007 – 2014 г.” по проект „Информационна система за управление на трафика на плавателни съдове (VTMIS) - фаза 3”. В последните дни на 2014 г. продължават довършителните работи и монтажа на сградните инсталации в бреговия център - Варна, установиха по време на извършената проверка на място заместник генералният директор на ДППИ Стилиян Кротнев и ръководителят на проекта Златко Кузманов.

В процеса на проектиране и изграждане са отчетени съвременните специални изисквания за сигурност и безопасност на помещения, в които е предвидено да   оперира сложна комуникационна техника. В Брегови център – Варна ще бъде разположен оперативен център за управление на трафика  – VTS Center Varna, който наблюдава и насочва корабният трафик в морските пространства северно от нос Емине и поддържа постоянен обмен на информация с БЦ – Бургас. В сградата ще бъде разположен и оперативният център от българската част на Световната морска система за бедствие и безопасност – GMDSS Operating Center.  От него ще се осъществяват всички комуникации, ангажимент на  страната ни по силата на Конвенцията  за опазване на човешкия живот на море (SOLAS Convention).  В аварийни ситуации дейността ще може да бъде поета от специално изградено работно място в бреговия център в Бургас.

Авария остави район във Варна без вода

Един район във Варна остава без вода, заради авария. Това съобщиха от ВиК Варна. Поради възникнала авария без вода ще останат абонатит...

Изцяло подготвена е технологичната площадка, разположена на покрива на сградата, която се издига в Аспаруховия парк във Варна, на брега на канала. Издигната е мачтата за монтиране на антенните съоръжения и радарната система. Подготвени са постаментите за инсталиране на термовизионните камери, станцията за метеонаблюдение и друга апаратура.

По време на изграждането изпълнителите от Консорциум „Мидия – Диана Комерс” са се справили успешно със сложностите, свързани с архитектурното решение за сградата и високите изисквания към обекта. Напълно завършено е монтирането на специалната облицовка и външните стъклени стени с вградена слънцезащита.

Изградени са всички необходими външни връзки и подвеждащи комуникации, които ще осигурят нормалното функциониране на сградата в непрекъснат режим.

В рамките на проектните срокове се предвижда обектът да бъде завършен, съгласно изискванията и при подходящи метеорологични условия  ще започне облагородяване на околното пространство.

Голяма опашка се изви пред централния офис на НАП във Варна

Голяма опашка се образува в централния офис на НАП-Варна. Към момента там не са доставени формуляри за данъчни декларации. Повечето от...

Съгласно Кодекс на търговското корабоплаване Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" изгражда и поддържа система за управление на трафика и информационното обслужване на корабоплаването. Цялостното управление на системата за контролна корабния трафик   се изпълнява от специализирано поделение „Ръководство на корабния трафик – Черно море”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com