Командироват полицаи по морските ни курорти

5325
Командироват полицаи по морските ни курорти

Създадена е организация за опазване на обществения ред, сигурността на гражданите и превенция на престъпленията през настоящия туристически сезон във Варна. Това обяви на брифинг директора на ОДМВР – Варна старши комисар Даниел Пашов, съобщава „Фокус”

И през тази година, полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани във Варна и прилежащите курорти от 1 юни до края на месец август. На “Златни пясъци” ще бъдат командировани за целия период 16 служители на полицията от страната. От 1 юли до 30 август ще бъдат командировани и двама полицаи от румънската полиция.

Засиленото присъствие на пътна полиция във Варна продължава

Във Варна продължава засиленото присъствие на пътна полиция по най-натоварените места в града, съобщиха от ОД на МВР - Варна. Днес у...

На “Св. Св. Константин и Елена” ще има 6 служители от страната, на Камчия ще бъдат командировани 3 служители. Старши комисар Пашов коментира, че акцент в работата на варненските полицаи е противодействието на престъпления от рода на джебчийските кражби и кражбата на вещи, оставени без надзор.

Предстоящият летен сезон предполага увеличение в броя на гостите и пребиваващите в гр. Варна. Това от своя страна прави града „работно място” на не малък брой хора, чиито доходи са придобити след „преджобване” на разсеяни туристи или забързани граждани.

Пролетното настроение и идващото лято често са причина за малко повече лежерност и по-честа проява на невнимание към личните вещи. По тази линия в ОДМВР – Варна работят шестима служители. От тази година, по линия на джебчийските кражби ще бъдат пренасочени още двама полицаи, с богат опит точно в тази насока, за да могат в непрекъснат тесен контакт, да работят по предотвратяване, пресичане и документиране на този вид престъпления.

 

Командироват над 30 полицаи в курортите край Варна

От вътрешността на страната в курортните комплекси край Варна през летния туристически сезон ще бъдат командировани 31 полицаи от вътре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com