Обявяват частично бедствено положение във Варна

4761
Обявяват частично бедствено положение във Варна
Снимка: БГНЕС

Областният управител на Варна Стоян Пасев заяви, че се очаква във града да бъде обявено частично бедствено положение заради свлачището на крайбрежната алея в Морската градина, предаде „Фокус“.

Така  властите ще имат възможност да вземат спешни мерки за осигуряването на безопасност в участъка, като след това изразходените средства ще бъдат покрити от Междуведомствената комисия за възстановяване на щетите при бедствия и аварии.

Американски студенти посещават библиотека във Варна

Американски студенти, които изучават библиотечни специалности, ще посетят днес библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Визи...

Проблемният участък е около 800 метра, а според първоначалните разчети неотложните дейности ще са около 150 хил. лева. Заради реалната опасност всеки момент да се срути още земна маса, Станчовата алея ще бъде затворена и за пешеходци. Дърветата в засегнатия район няма да бъдат рязани, а само короните ще бъдат премахнати със съдействието на Община Варна и аварийните екипи на "Гражданска защита". Целта на орязването е да се спре допълнителното въздействие върху свлачищните процеси от вятъра. Още днес се очаква полицията да спре движението по крайбрежната алея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com