От 15 май има забрана за строежи във курортите във Варненска област

516
От 15 май има забрана за строежи във курортите във Варненска област

От 15 май тази година ремонтни и монтажни дейности в курортите Златни пясъци, Св. св. Константин и Елена, "Чайка" и курортната зона Прибой трябва да спрат. Това става ясно от заповедта на варненския кмет Иван Портних, която вече е в сила.

За нарушаване на заповедта физическите лица ще се наказват с глоба в размер от 1000 до 10 000 лв., а на едноличните търговци и на юридическите лица ще се налага санкция в размер от 10 000 до 50 000 лв.

Номинираха Банско за най-добър световен ски курорт

Зимният курорт Банско е номиниран за участие в конкурса "WordSkiAwards" за най-добър световен ски курорт, съобщиха от пресцентъра на об...

Освен това до 1 октомври ще бъде забранен достъпът на тежка строителна механизация и всякакви превозни средства, доставящи строителни материали. Изключение ще се допуска само за неотложни аварийно-ремонтни работи.

В срок до 14 май инвеститорите трябва да оградят и да обезопасят строителните площадки, да демонтират временно поставените обекти и да почистят и възстановят нарушените тротоарни и пътни настилки. Засегнатите от строителството зелени площи също трябва да бъдат почистени, обработени и засадени с декоративна растителност.

От 1 до 14 май изнасянето на строителни отпадъци в курортите ще е възможно само от 8 до 10 часа сутринта и от 16 до 18 часа следобед. 

 

Туризмът на Балканите - България хем е сред първите, хем е далеч от тях (Видео)

Юли месец вече дойде - време за ваканция, време за почивка, време за туризъм. А на Балканския полуостров има много места, които предл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com