Отново отложиха преименуването на варненски области с турски имена

46846
Отново отложиха преименуването на варненски области с турски имена
Снимка: touristmaker.bg

Преименуването на варненските местности с турски имена отново бе отложено. То ще бъде гледано на следващата сесия на местния парламент. Решението дойде часове, след като общинският съветник Костадин Костадинов поиска предложението да стане част от дневния ред на 32-рото заседание на Общинския съвет.

Отлагането дойде по предложение на определилия се като съвносител Ивайло Бояджиев. По думите му отрязъкът от време до следващата сесия е необходим, за да може обществеността да се запознае със списъка от имена, избрани от работна група. Идеята е цялата информация да бъде качена на сайта на общината и да бъде общодостъпна.

Промяната на имената на местности във Варненско носи своите негативи

Смяната на имената на две от най-популярните местности във Варненско – Кабакум и Паша дере, предизвика доста полемики и коментари...

Бояджиев уточни, че преименуването няма да наложи смяна на личните карти на живеещите в съответните местности, информира Moreto.net. Самият Костадинов, който няколко часа по-рано внесе предложението, не се противопостави на решението за отлагане.

С 22 гласа „за", 9 „против" и 7 „въздържали се" в началото на годината общинските съветници не потвърдиха решението си от декемврийската сесия за преименуване на 215 местностите с турски и арабски имена. Предложението трябваше да получи поне 26 гласа, за да бъде прието.

„Против" гласува цялата група на БСП, която предишния път не беше в залата.

 

Местностите край Варна запазват турските си имена

С 22 гласа „за", 9 „против" и 7 „въздържали се" варненските общински съветници не потвърдиха решението си от декември...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com