"Паякът" във Варна ще има различни цени

10544
"Паякът" във Варна ще има различни цени

Глобата за репатриране на неправилно паркирали автомобили във Варна се увеличава. Решението беше взето от местния общински съвет.

Новото в случая е въвеждането на различни санкции за отделните райони на морския град.

Във Варна тази нощ имаше два нови палежа на автомобили

С оправянето на времето се подновиха и палежите на автомобили. На девети май около 00:10 часа, е получен сигнал за пожар в лек автомо...

Досега санкцията за вдигане на автомобил от общинския "паяк" бе 30 лв., без да има значение в коя част на Варна е бил неправомерно паркиран той. Сега санкцията ще варира в зависимост от отдалечеността на превозното средство от наказателния паркинг, който се намира под Аспаруховия мост, информира ИА "Черно море".

След промяната репатрирането на автомобил в кв. „Аспарухово“ и в центъра ще струва на нарушителите 45 лв. В кв. „Галата“, „Чайка“, „Победа“, „Възраждане“, „Левски“, „Младост“, „Трошево“, „Изгрев“ и кв. „Св. Иван Рилски“ – 50 лв. В крайните квартали – „Владиславово“, „Виница“, „Бриз“ и всички селищни образувания – 55 лв.

Въвежда се и глоба за вдигане с "паяк" на излезли от употреба автомобили. Санкциите за собствениците им също ще варират в зависимост от разстоянието от наказателния паркинг. Глобата за излезли от употреба превозни средства на територията на центъра и „Аспарухово“ е 22 лв., в крайните квартали е 27 лв., а в останалите – 25 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com