Плажът Камчия носел само разходи на община Аврен

2997
Плажът Камчия носел само разходи на община Аврен
Снимка: БГНЕС

Обширната плажна ивица във варненския курорт Камчия не носи приходи, а създава само разходи на община Аврен, в чиито граници попада.

Причината за това е дългогодишната липса на концесионер, докато в същото време местната администрация е длъжна да се грижи за почистването и обезопасяването.

Това заяви в студиото на "Дарик нюз" Варна кметът Емануил Манолов. Според него ивицата трябва да бъде разделена на няколко части, тъй като високата цена за цялата й площ отблъсквала потенциалните инвеститори.

Две зони от Камчия и Ропотамо не влизат в "Натура 2000" защото и без това законът ги защитава

Изготвени са проекти за заповеди за обявяване на защитени зони в Камчия (BG0000116) и Ропотамо (BG0001001). Постъпили са редица възраже...

Миналата година плажът на Камчия бе разделен на части и така беше предложен за концесия, пише още Topnovini.bg. Цената за всяка част обаче беше твърде висока и това според областния управител Стоян Пасев е отблъснало кандидатите. За "Камчия Север 1" тогава МРРБ искаше 395 455 лв. за наем за пет години, за "Камчия Север 2" - 2 077 200 лв., а за "Камчия Север 3" - рекордните 2 486 345 лв.

По думите на Манолов за замърсяването допринасят и любителите на дивото къмпингуване, които всяко лято разполагат каравани край плажа.

„Идват от цялата страна, не чистят и общината трябва да изразходва средства от бюджета си. Всички искаме да има диви и чисти плажове, но колко чисти са те, след като къмпингуващите не почистват боклуците си”, коментира кметът.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com