Ремонтиран с протекцията на ГЕРБ централен булевард във Варна пропадна

12173
Ремонтиран с протекцията на ГЕРБ централен булевард във Варна пропадна
Снимка: БГНЕС

Огромна дупка затвори за почти цяла седмица варненския булевард "Владислав Варненчик" на кръстовището край магазин "Технополис". Асфалтът пропадна заради свличане на дъждовната канализация. Това предизвика огромни задръствания и разстрои трафика в цялата западна част на града, предаде в. "Сега".

Скандалът е огромен, тъй като булевардът бе ремонтиран миналата година, преди двата вида избори - парламентарните и извънредните местни. Застъпник на реконструкцията беше тогавашният и сегашен министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, която после оглави варненската листа на партията. Правителството на ГЕРБ отпусна 5 млн. лв. за ремонта и личеше, че целта е лентата да бъде прерязана преди вота за Народно събрание. Оказа се обаче, че парите стигат единствено за преасфалтиране. Подземната инфраструктура не бе подменена, което е причина за сегашната авария. Екипи на ВиК и строителни фирми изляха бетон през уикенда, за да спрат пропадането.

Парадоксът е още по-голям, тъй като "Владислав" и други варненски булеварди ще трябва цялостно да бъдат реконструирани заради стартиралия проект за интегриран градски транспорт. За безсмислието на ремонта на "Владислав" бе намекнал и бившият кмет Кирил Йорданов в словесна престрелка миналата пролет със служебния премиер Марин Райков.

Съкращенията в ТЕЦ "Варна" вече започнаха

От 1 януари 90 % от служителите на ТЕЦ "Варна" ще бъдат освободени. Една много малка част ще остане до седми януари и след това ще ост...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com