С държавни имоти ще разширяват Аспаруховия парк във Варна

1656
С държавни имоти ще разширяват Аспаруховия парк във Варна

Правителството разреши на държавното дружество „Рибни ресурси” да извърши продажба на недвижими имоти, негова собственост, чрез пряко договаряне с Община Варна. Терените са част от рибарско пристанище „Варна”.

„По време на разговори с Министерството на земеделието и храните предложихме да получим от тях три терена, собственост на „Рибни ресурси“, където е базирано пристанището. Благодаря за подкрепата на тази идея, която е изключително важна за нас, с оглед развитието на Аспарухово“, каза кметът Иван Портних.

Започна пръскане срещу кърлежи в Аспаруховия парк

Във Варна днес ще третират срещу кърлежи тревните площи в Аспаруховия парк. Не се препоръчва на хората да се разхождат там 12 часа сле...

Община Варна ще плати за имотите 900 000 лв, като само пристанището струва 2,5 млн. лв. Средствата от сделката ще останат в дружеството, като с тях ще се погасят стари задължения.

Терените ще бъдат ползвани за разширение с 2 платна на ул. „Мара Тасева“, включително за изграждане на пешеходни пасарелки, както и за скатно залесяване на брега канал море-езеро и свързване на района с Аспаруховия парк, изграждане на детски площадки, зони за отдих и атракциони, информира "Дарик нюз".

Планира се от района на пристанището да бъде разработена морска транспортна линия – Аспарухово – Морска гара, като Община Варна ще търси възможности за закупуване на кораб чрез проекти по европейските програми или публично-частно партньорство.

Снимка: Asparuhovo.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com