Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След гонка и стрелба: Задържаха наркодилър и гаджето му във Варна

05 декември 2023, 15:03 часа • 2556 прочитания

35-годишен криминално проявен наркодилър е задържан във Варна. Това е станало след зрелищна гонка и четири изстрела със стоп патрони по автомобила му, съобщи директорът на полицията във Варна Андрей Ангелов.

ОЩЕ: Наркодилър на тротинетка: Блъсна трима полицаи и се заби в кола (СНИМКИ)

Полицейска операция

Наркодилърът направил опит да избяга след подаден от пътна полиция сигнал със стоп палка на пътя. Бързо след това униформените го догонили и задържали.

На няколко места - дома му във Варна, колата му, както и на адрес в Добрич, са били открити близо 12 килограма наркотици - марихуана, кокаин и амфетамини, на стойност над 350 000 лева.

Докато полицаите претърсвали имота му, пристигнала приятелката на задържания, с която той живее на семейни начала. Тя започнала да се държи агресивно към полицаите, след което също била задържана. Направеният ѝ тест за наркотици е реагирал на всички видове дрога. 33-годишната жена е в ареста, а автомобилът ѝ е иззет.

Мъжът е криминално проявен - бил е осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа, както и за разпространение на наркотици.

На 35-годишния мъж ще бъдат повдигнати обвинения. Ще бъде поискано и  постоянното му задържане под стража.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес