Варна дава 1,3 млн. лв. за ремонти в детските градини

1703
Варна дава 1,3 млн. лв. за ремонти в детските градини
Снимка: БГНЕС

1 312 510 лева е общата стойност на ремонтите в детските градини, които се осъществяват през летните месеци. Това съобщи Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности” в Община Варна.

По думите й в Детска градина № 41 „Първи юни” в момента се извършва реконструкция на детската площадка на стойност 22 213 лева.

Спират водата в някои части на Варна

Спиране на водоподаването ще има в някои райони на Варна днес. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният диспече...

„Детската градина е включена и в интегрирания план за градско възстановяване и развитие, като ще бъде направена нова енергийна ефективност и ще бъдат довършени останалите площадки”, допълни Лилия Христова.

До 31 август се очаква да приключи ремонтът на сервизни помещения и офиси в Детска градина № 12 „Ян Бибиян” на стойност близо 20 000 лева, каза още Лилия Христова, отбелязвайки, че филиалът на тази детска градина също е включен в интегрирания план за градско възстановяване и развитие за енергийна ефективност и преустройване на дворното пространство.

„В Детска градина № 14 „Дружба” ремонтът е за близо 17 000 лева и ще приключи тази седмица. В детска градина „Незабравка” има подмяна на кухненски асансьори - два броя. Ремонтът е планиран да приключи до 20 септември. В Детска градина № 19 „Славейче” ремонтът на покрива в размер на 12 000 лева вече е приключил.

В Детска градина № 44 „Валентина Терешкова” в кв. „Аспарухово” има малък ремонт на окачените тавани и санитарни помещения за 8 000 лева. До края на месец август в детска градина „Калина Малина” продължава ремонтът на административните стаи и коридорите, както и на соларна система в размер на 7 000 лева”, каза още Лилия Христова.

Във Варна започва Седмицата на православната книга

Всеки ден от 18.00 до 19.00 часа в Седмицата на православната книга ще бъдат представяни нови книги на гражданите на Варна. Това каза з...

По думите й до края на месеца ще приключи също текущият ремонт в детска градина „Мечо пух”, а в детска градина „Приказка” вече е приключен ремонтът на частичната хидроизолация. До дни ще приключат и дейностите в градина „Детски свят”, където е работено по разширяване на здравен кабинет, съобщи "Фокус".

„В детска градина № 9 „Ален мак” има малък ремонт на канализационен колектор, фасада и на слънчева инсталация за близо 7 000 лева. В детска градина „Ран Босилек” в село Тополи се боядисват помещенията, като дейностите трябва да приключат до края на месец август. В Детска градина № 30 е извършен ВиК ремонт за близо 10 000 лева, който е приключил в края на юни”, посочи Лилия Христова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Ръст на случаите на скарлатина във Варна

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Завръщат се: "Св. Св. Кирил и Методий" акостира днес във Варна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com