Варна - кандидат за европейска младежка столица през 2017 година

9748
Варна - кандидат за европейска младежка столица през 2017 година

Изборът на Варна за европейска младежка столица през 2017 г. би върнало хиляди млади българи в гражданския и политическия живот на страната. Затова аз съм горещ привърженик на инициативата. Надявам се след няколко дни да можем да се поздравим с победа. 

Това заяви един от най-младите членове на Европейския парламент, Момчил Неков на дискусия в Брюксел за представянето на кандидатурата на Варна, организирана от общината.

Украйна поиска закриване на консулството й във Варна

Закрива се украинското консулство във Варна. Решението е взето от украинската страна. Информацията е подадена в края на октомври чре...

Варненци вече ни дадоха прекрасен пример за това как гражданите могат да се обединят. По време на наводненията в Аспарухово през лятото те създадоха фейсбук групата "Да помогнем на Аспарухово". Тя събра хиляди доброволци, които раздаваха храна и дрехи на пострадалите. Чрез нея във Варна бяха разкрити специални пунктове за помощ. Само за няколко дни над 17 500 души влязоха в нея, доказвайки значението ангажирането чрез социални иновации.

С помощта на различни онлайн платформи, социалното предприемачество, дистанционно обучение може да се постигне много, заяви Неков. 

Пред форума, в който участваха евродепутати от различни парламентарни групи, Неков представи възможностите за дистанционно обучение, предоставяни в Софийския университет, Нов български университет, УННС и Техническия университет във Варна.

"Обучението от разстояние дава няколко предимства: студентите имат възможност да останат в собствените си страни, което спестява много разходи, също и за онези, които нямат възможност да се включат в студентския обмен чрез програмите "Еразъм +" или да следват в чужбина. Дистанционното образование е шанс и за учащите се, които едновременно учат и работят. Те могат да научат чужд език и да придобият опит в общуването с чуждестранни преподаватели", изтъкна евродепутатът от БСП пред форума.

Седмица на възпоменание на жертвите на пътно-транспортни произшествия

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден ...

Варна достигна до финалния кръг на номинациите за младежка столица заедно с португалския град Кашкайш, британският Нюкасъл, ирландският Галуей и италианският Перуджа. Победителят ще бъде излъчен от Генералната асамблея на Европейския младежки форум на 19 ноември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com