Водата в "Аспарухово" и "Галата" вече е годна за употреба

8604
Водата в "Аспарухово" и "Галата" вече е годна за употреба
Снимка: Thinkstock

Водата във варненските квартали "Аспарухово" и "Галата" вече е годна за пиене и приготвяне на храна. Това съобщиха от Регионална здравна дирекция във Варна.

Изследвания на водата са извършени в два поредни дни (21.06.2014г. и 22.06.2014г) в седем пункта на територията на засегнатия от стихийното бедствие район. Забраната бе въведена на 20 юни, за да се предотврати евентуалното възникване на епидемични взривове и епидемии. Наблюденията на питейната вода и на рисковите обекти с обществено предназначение остава.

Междувременно от Община Варна съобщиха, че вече е започнало събарянето на опасни постройки в "Аспарухово". Издадени са заповеди за евакуация на 80 административни адреса в района със 773 адресно регистрирани жители. От тях до момента са изведени 453 души, като на по-голяма част от обектите в първите три заповеди вече е прекъснато електричеството и водоподаването. Огледите на специалистите продължават.

Нивото на подпочвените води в кв. Аспарухово е все още високо

Продължава разчистването по райони във варненския квартал „Аспарухово”. Това съобщи за Радио „Фокус” – Ва...

Стана ясно и, че екипи на БЧК все още търсят малкия Марин, който е в неизвестност след наводнението във Варна. От БЧК съобщиха и, че сСумата, която е събрана от Българския червен кръст в помощ на пострадалите от наводненията в страната, надминава 450 хил. лева.

„Усилията ни са насочени повече към Добрич, където има нужда от храна, вода, човешка съпричастност. Все още идват изключително много доброволци, които се организират – става въпрос не само за доброволци от БЧК, а хора от други неправителствени организации”, обясни генералният директор на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров пред Агенция "Фокус".

Ръководството на Българския червен кръст изказва благодарност на всички, които са направили и правят дарения, към корпоративният бизнес, който се включват изключително активно и най-вече към всички доброволци, които показаха една голяма съпричастност. БЧК призовава гражданите да се включат в кампанията, която има за цел да подкрепи и подпомогне всички засегнати от наводненията в страната като изпратят празен смс на номер 1466, който е на стойност 1 лев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com