Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Във Варна съдят бивш полицай за измами с мобилни телефони

08 декември 2016, 08:04 часа • 962 прочитания

В Районния съд във Варна днес ще се проведе поредно заседание по наказателно дело за измама и подбуждане към измама с цел получаване на мобилни телефони на лизинг чрез фалшиви документи.

Подсъдими по делото са двама души. Спрямо бившия полицейски служител П. Илиев (38 г.) е повдигнато обвинение, че в периода 9 – 17 септември 2013 г. във Варна, с цел набавяне на имотна облага, в съучастие като подбудител и помагач с други 2 лица - съизвършители, умишлено ги склонил и улеснил да възбудят и поддържат заблуждение у продавач-консултанти в специализирани магазини за мобилни комуникации, така че да закупят с личните данни на непознати лица и неистински документи общо 3 мобилни апарати на лизинг. Причинената имотна вреда е на стойност около 3200 лева, пише Topnovini.bg.

Спрямо втория подсъдим по делото – 30-годишната Виктория Д., повдигнатото обвинение е за извършена в съучастие измама над продавач-консултант в един от магазините за продажба на мобилни телефони, като конкретно причинената в този случай имотна вреда е за приблизително 1100 лева. Измамливите действия са осъществявани с цел да набави за себе си и за Илиев облага.

Според внесения обвинителен акт Илиев склонил и улеснил (чрез съвети, разяснения, обещания за помощ след деянието и набавяне на средства) подсъдимата и друг съучастник-съизвършител (спрямо когото вече има влязло в сила споразумение и наложено наказание), да възбудят и поддържат заблуждение у различни консултанти на търговско дружество, с цел да вземат на чуждо име мобилни апарати и да се облагодетелстват по неправомерен начин.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес