Във варненското село Стефан Караджа броят повторно бюлетините

5972
Във варненското село Стефан Караджа броят повторно бюлетините
Снимка: Actualno.com

Недействителните бюлетини от изборите в село Стефан Караджа ще бъдат броени в Административния съд във Варна, след като магистратите уважиха жалбата на Коста Костадинов, който е един от загубилите кандидати, посочва Topnovini.bg. Мъжът оспорва решение на Общинската избирателна комисия в града, с което Илхан Исмаилов Салимов е обявен за кмет на селото.

В откритото съдебно заседание жалбоподателят поиска от съда повторно преброяване на 23 недействителни бюлетини, чийто брой за него е съществен при незначителната разлика между двамата кандидати.

Реформаторите внесоха измененията на Изборния кодекс за машинното броене на бюлетините

Депутати от ПГ на Реформаторският блок внесоха в деловодството на Народното събрание измененията в Изборния кодекс за въвеждане на маши...

Съдът счете, че искането е основателно и отложи заседанието за 9 ноември от 13.30 часа, когато в присъствието на представител на ОИК-Вълчи дол изборните книжа ще бъдат отворени и преброени отново недействителните бюлетини.

Съдът заседава и по още едно изборно дело, свързано с решение на Общинската избирателна комисия община Ветрино, с което е обявен за избран за кмет на с. Невша на първи тур Зоя Георгиева Атанасова.

Жалбоподателят е Николай Николов от същото село. Неговият адвокат оспори пред съда съдържанието на протокол на секционна избирателна комисия в с. Невша и заяви, че попълването на протокол с невярно съдържание е нарушение на изборните правила.

Съдът обяви, че ще се произнесе с решение в законно установения срок.

Пловдивският съд отговори: Физически е невъзможно ръчното броене на всички бюлетини в срокове

"Физически би било невъзможно да се направи ръчно преброяване на повече от 100 хил. бюлетини в над 460 секции и да се спазят сроковете,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com