Заради аварията: "Възраждане" поиска оставката на кмета на Варна

1856
Заради аварията: "Възраждане" поиска оставката на кмета на Варна
Снимка: ПП "Възраждане"

Общински съветници от групата на "Възраждане" във Варна поискаха незабавно оставката на кмета на града. Причина за това е снощната огромна авария със спукана тръба, наводнила квартал на морската ни столица.

Според общинските съветници на "Възраждане" точно на това място, за период от 10 години, вече четвърти път става подобна авария, която би могла да доведе до риск за живота и здравето на хората, на тези които пътуват с автомобилите си или с градския транспорт.  На същото място - през месец юли 2012 година е имало подобна авария и за малко не се е стигнало до жертви на пътници в градския транспорт. В началото и в края на 2017 година отново са станали аварии именно на този водопровод в същия участък, припомнят те.

Спукан тръбопровод в центъра на Варна се превърна в потоп (ВИДЕО)

Магистрален тръбопровод се спука във Варна и наводни за кратко един от основните булеварди и няколко по-малки улици в града. За щастие ...

Кметът на Варна поиска оставката на главния архитект на общината

В последната авария от вчера тонове земна маса затвориха булевард „Левски“ и подлеза. За щастие на място по това време не е имало хора. „По  информация, достигнала до "Възраждане",  точно на това място е връзката на два вида тръби с диаметър ф 800 от магистралния водопровод, стигащ до Златни пясъци. Говорим за  метална тръба и стъклопласт. Поради експерименталното влагане на материала стъклопласт от предното ръководство на ВиК Варна, при по-сериозен хидравличен удар се стига и до авария. Стъклопластът е крехък материал и най-малкото движение на земните пластове оказва влияние. В този район има високи подпочвени води, които също допринасят за движението на пластовете. Освен това знаете, че във Варна има много сериозни свлачищни зони. Преди години част от този райони е бил със забрана за застрояване именно  поради свлачищни процеси. Всичко това оказва влияние за предизвикването на поредната авария. Вследствие пък на преовлажняването на терена от големите количества изтекли води, може да се стигне до допълнително свличане на ската около стълбите, което да повлече някои от сградите в района или да доведе до тяхното напукване“, твърдят от „Възраждане“.

"Очакваме специалистите да проучат района на аварията и да предприемат мерки, за да се предотврати трагедия, защото  за варненци най-важното е кой носи вина за този потоп! В продължение на 10 години градът е управляван безобразно. От най-красив град за живеене се превърна в град, в който е опасно да се движиш, за да не се удавиш, да  те затрупа насип или да падне таван на подлез на главата ти. За всичко това вина носи кметът на Варна и ние настояваме незабавно да си подаде оставката Най-голяма вина за авариите има кметът на община Варна, който в продължение на 10 години не се е заинтересувал от това този проблем да бъде отстранен завинаги. Много добре знаем добрите му взаимоотношения с предишното ръководство на ВиК Варна и за нас не е изненада, че такива аварии се повтарят през няколко години. Недопустимо е третият по големина град в страната, Морската столица на България, да бъде управлявана по този начин. Ние от "Възраждане" искаме оставката на кмета на общината, докато не е станало прекалено късно и неговото бездействие  не е довело до следващата авария, която би могла да вземе и жертви!", категорични са общинските съветници от групата на "Възраждане" във Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВАРНА:

24 млн. лв. за фекалната тръба във Варненското езеро и тя още е "запушена"

Big brother: Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Ръст на случаите на скарлатина във Варна

Добив на каменна сол в Провадия: БАН със становище води ли до земетресения

Наводнени пътища и пропаднали коли след проливен дъжд във Варна

Нови солни сондажи до Провадия могат да доведат до нелеки земетресения (СНИМКИ)

"Нова енергия в управлението": Варненският кмет Благомир Коцев ударно разчиства директори от ГЕРБ

Кърлежи тормозят Варна: Бум на ухапванията за последните дни

Зоопаркът във Варна се радва на ново бебе

Ето как посрещнаха кораба “Св.Св. Кирил и Методий“ във Варна (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com