3,5 тона лед докарват във Велико Търново за участието на Балета на лед на Санкт Петербург

13252
3,5 тона лед докарват във Велико Търново за участието на Балета на лед на Санкт Петербург
Снимка: Express

3,5 тона лед ще бъдат докарани във Велико Търново за участието на Балета на лед на Санкт Петербург. Това каза Петър Харалампиев, продуцент на фирмата организатор, предаде „Фокус”.

Два тира ще докарат ледената пързалка от Германия, трети ще достави оригиналните декори от Санкт Петербург. В репертоара на руския балет на лед са включени произведения от Чайковски, като „Лебедово езеро“, „Спящата красавица“ и „Лешникотрошачката“, както и „Пепеляшка“ и „Ромео и Жулиета“ по Прокопиев.

Тридневен латино фестивал във Велико Търново

Латино фиестата, която завладява Велико Търново ще продължи от 5 до 7 юни. Танцовата фиеста се организира за втора поредна година от ...

Във Велико Търново ще бъде представена “Лешникотрошачката”, като в спектакъла ще се включат 60 актьори. Представлението е част от културната програма в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за европейска столица на културата. Спектакълът ще се състои на 26 ноември, от 19:00 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”.

„За първи път се случва такъв спектакъл в България. Това е много по-различно нещо от нещата, които се правят на ледени пързалки. Част от трупата от Санкт Петербург са двукратните олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия”, каза Петър Харалампиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com