X
 
 

55 души в затруднено положение от Нова Загора ще получават топъл обяд

576 0
55 души в затруднено положение от Нова Загора ще получават топъл обяд
Снимка: бгнес
55 души в затруднено социално положение и семейства в риск от Нова Загора, определени в сътрудничество с Дирекция „Социално подпомагане" ще получават топъл обяд за период от 8 месеца, съобщиха за Радио „Фокус“ – Сливен от Дирекцията.

Дейността ще обхване жители на града и общината, които са на месечно подпомагане, с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи, получаващи минимални пенсии или скитащи и бездомни. Проектът стартира през септември, като създадената Обществена трапезария предоставя топъл обяд на потребители от Нова Загора, Брястово, Сокол, Кортен, Питово, Съдиево, Еленово и Полско Пъдарево.

318 безработни от общината са постъпили на работа през август в Сливен

318 безработни от община Сливен са постъпили на работа през месец август, като 90,3 на сто от тях /287 души/ са устроени чрез посреднич...

Предвижда се и предоставянето на съпътстващи услуги: индивидуално/групово консултиране и съдействие за ползване на социални и/или административни услуги, за подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги, за управление на семейния бюджет, за здравословно и балансирано хранене, както и индивидуално и групово консултиране в отговор на конкретни нужди и проблеми на потребителите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители