Арх. Терзийски, ПП-ДБ: Търново 12 г. има за кмет военен и инвестира във фойерверки. Време е за архитект и за инвестиции в инфраструктурата

2013
Арх. Терзийски, ПП-ДБ: Търново 12 г. има за кмет военен и инвестира във фойерверки. Време е за архитект и за инвестиции в инфраструктурата
Снимка: Продължаваме промяната - Демократична България

„Да се спре корупцията, да се справи с инфраструктурната немощ на общината и хората да имат възможност да живеят в един чист и подреден град с достойни доходи“, каза арх. Йордан Терзийски, кандидат за кмет на Велико Търново на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ в дебат за града по БНТ1. Очакванията на търновци са заложени в програмата на арх. Йордан Терзийски, който е готов да поведе града напред и нагоре.

“От кмета Панов чухме само оправдания с централната власт, но не и отговори на всички поставени въпроси. Истината е, че градът е в застой и причините са тук в община Велико Търново”, каза Терзийски и допълни: „Велико Търново 12 години има за кмет военен и градът инвестира във фойерверки. Време е Велико Търново да има архитект за кмет и да се инвестира в инфраструктура, градска среда и образование”, категоричен е Терзийски.

Още: Арх. Йордан Терзийски: Велико Търново е в застой и има нужда от нова енергия

„Към момента близо 70 % от анкетираните граждани са на мнение, че Община Велико Търново трябва да има нов кмет. От всички запитани 68 % категорично заявяват, че ще гласуват на изборите за местната власт, но интересното е, че 30% от гласуващите все още не са решили окончателно кого ще подкрепят. Именно те са хората, които биха наклонили везните към досегашния кмет или към опонента му Терзийски“, казва социолoгът Росен Кутелов от агенция “Прогрес консулт”.

Панов е кмет вече три мандата и отново е издигнат от ГЕРБ. Градът страда от лошата инфраструктура, от интензивния трафик и от презастроявнето. Емблематични станаха провалите на проектите за старото военно училище, кръговите кръстовища и буферния паркинг. Област Велико Търново се срина до 18-то място по ниво на доходите в страната, като изостава от повечето околни области.

Основният опонент за кметския пост, арх. Терзийски, е избиран три пъти за народен представител от ПП-ДБ и член на регионалната парламентарна комисия. Неговите резултати в социологията растат значително спрямо предходните проучвания през август и септември, показа проучването.

Като проучването показва, че специално сред колебаещите се при евентуален балотаж между Даниел Попов и Йордан Терзийски вторият би имал превес и по-голям шанс да привлече повече нови гласове.

Още: Всички кандидати за кмет и общински съветници на местните избори 2023 във Велико Търново

Като най-голям проблем, с който бъдещото управление трябва да се справи спрямо над 30 % от търновци, е корупцията в общината. „Това обяснява защо в мнозинството си те са на мнение, че Велико Търново би трябвало да има нов кмет“, категоричен е Кутелов. За близо 25 % от анкетираните основен приоритет е създаването на повече и по-високо платени работни места. На трето място като проблем, с който бъдещият градоначалник трябва да се справи, е посочена лошата инфраструктура и некачествените ремонти.

Битката на местните избори в Търново ще бъде изключително оспорвана и балотажът между сегашния кмет Даниел Панов /ГЕРБ/ и основния му опонент арх. Йордан Терзийски /ПП-ДБ/ е сигурен – показва социологическо проучване.  Това показва социологическото проучване на „Прогрес консулт“, изготвено в периода 10-15 октомври по поръчка на структурата на „Продължаваме промяната“ във Велико Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com