Мамографски прегледи на половин цена ще се извършват до 11 декември във Велико Търново

3703
Мамографски прегледи на половин цена ще се извършват до 11 декември във Велико Търново
Снимка: iStock/Guliver

До 11 декември продължава извършването на мамографски прегледи на половин цена във Великотърновската поликлиника. Това информира за Радио „Фокус” – Велико Търново д-р Красимир Попов, управител на Диагностично-консултативния център в старата столица. Той посочи, че срокът е удължен с една седмица поради сериозния интерес от страна на пациентките.

Д-р Попов обясни, че след направен анализ в края на миналата седмица, е станало ясно, че има прекалено много желаещи да се включат в кампанията, което е наложило удължаване на срока й. „Затова решихме да продължим профилактиката още една седмица. Реално, ние нямаме технологична възможност да осъществим повече от 25 прегледа на ден. Тоест, ориентировъчно за двете седмици от началото на месеца, сме прегледали някъде около 250 пациентки”, обобщи д-р Кръстев.

Материали от заседанията на общинския съвет във Велико Търново стават достъпни в градската библиотека

От 14 декември материалите за предстоящото заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 17 декември, ще бъдат на разположение н...

В сектор „Образна диагностика’’ към момента работят трима лекари със специалност рентгенология - д-р Михайлов, който е началник Сектор, д-р Александров, който работи в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и д-р Проданов, който е служител на Комплексния онкологичен център. „Тези трима лекари преглеждат в различни часови интервали, по определен график и пациентите имат възможност да изберат както деня, така и лекаря, който да извърши прегледа”, поясни управителят на ДКЦ. Той посочи и, че консултациите се осъществяват след предварително записване на регистратура. Цената им е 50% от стандартната за мамографски преглед, която е определена, според ценоразписа на ДКЦ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com