Община Велико Търново е носител на приза на ЗОНТА "Кавалер на жълтата роза 2018“ (СНИМКИ)

17854
Община Велико Търново е носител на приза на ЗОНТА "Кавалер на жълтата роза 2018“ (СНИМКИ)
Снимка: Камелия Джанабетска/Actualno.com

Призът "Кавалер на жълтата роза 2018“ за изключителен принос в развитието на Зонта бе връчен на кмета на община Велико Търново Даниел Панов на традиционния коктейл на дамите от Зонта клуб Велико Търново, който се проведе на 6-ти март от 18,30 часа в хотел „Премиер“ в стария град. Събитието е част от програмата за честванията в района на България, Македония и Румъния на 100 годишнината от създаването на международната женска организация Зонта Интернешънъл през 1919 година в Съединените щати. Жълтата роза е символ на фондация „Зонта Интернешънъл“, която подкрепя дейността на организацията в световен план.

Връчването на приза "Кавалер на жълтата роза 2018“ се проведе в навечерието на  8 март - деня  на Зонта в целия свят. В тържеството взеха участие хората, които подкрепят каузите на Зонта, изразяват съпричастност и са приятели на клуба в грижата за образованието, здравеопазването на жените и децата, и борбата против насилието във всичките му форми.

В приветствието си към присъстващите, Красимира Коцева – президент на Зонта клуб Велико Търново подчерта: „С цвета си жълтата роза, която даряваме, носи послание за благодарност... На този ден благодарим на нашите дарители,  спомоществователи и приятели за подкрепата на нашите каузи... Сътрудничество – това е ключът. Да имаш отворени сетива за проблемите извън твоя собствен свят, да поемаш отговорност да бъдеш до някой и да му посочиш възможен изход,  и разбирането ни за общност. А надделяването разбирам като умението да дадеш увереност на тези, които ти се доверяват, че усилието да повярваш в себе си, да защитаваш достойнството си е постижима цел и Право, с голяма буква... Мечтите в сътрудничество могат да бъдат постигнати по-лесно.“

Сред партньорите и гостите на събитието бяха областният управител Любомира Попова, кметът на община Велико Търново Даниел Панов, кметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев, ректорът на Медицинския университет Диана Димитрова, директорът на Многопрофилната болница за активно лечение "Свети Иван Рилски" – Горна Оряховица д-р Иван Иванов, представителките на Зонта клуб - Стара Загора Донка Петкова  и Ваня Михайлова, президентът на Ротари клуб - Велико Търново Росен Великов, президентът на Лайънс клуб „Велико Търново - Царевец“ професор Божанка Моцинова, служители на общинската администрация, директори на училища във Велико Търново и други.

Събитието уважи с присъствието си и Яница  Стойкова – гордост за Зонта клуб Велико Търново, защото е спечелила международната награда на Зонта Интернешънъл за 2018 г. за област 30, обхващаща половин Европа, в категорията „Млади жени в публичните отношения“.

Двукратният носител на приза „Кавалер на жълтата роза“ Даниел Панов заяви: „ - Винаги жената е била водещ фактор в едно общество. Винаги жената е била стожер в семейството. Тя пази семейните традиции, обичаите, затова се радвам, че нашият Зонта клуб – Велико Търново в продължение на почти две десетиления предава тези традиции на младите, най-вече търновските обичаи и културата на нашия хубав старопрестолен град. Благодаря Ви за всичко онова, което правите в името на старата българска столица.“.

Награда - плакет за принос получиха Десимир Генчев от град Бургас и Светломир Тодоров – предприемач от град Лясковец.

Грамоти за добро партньорство получиха кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев,

Александър Карачолев – предприемач,

компания „Лактима“

Лъчезар Лазаров – основател и управител на „Хлебозавод Стражица“.   

Музикален домакин бяха прекрасните, талантливи, усмихнати, позитивни и мотивирани деца от детското музикално студио „Румина“ с ръководител Румяна Начева – приятел и партньор в инициативите на Зонта клуб – Велико Търново.

Поздрави към жените-зонтиянки и техните гости поднесоха изпълнителите на студио „Румина“:

Дебютантката Боянка Дудева изпълни песента „Обич над Янтра“ на Емилия Маркова;

Дебютантката Сиера Лари в трио с по-опитните Васи и Деница изпълниха песента „И пак е лято“

Солистката Сиера още с първото си изпълнение показа таланта си на изгряваща музикална звезда;

Деница Пенева изпълни неезабравимия хит на Краля на соул музиката Рей Чарлс „Hit the road Jack“;

Победителката в конкурса „Сребърна Янтра“ Вася Василева, която е и новия член на „Успелите деца на България“ на фондация "Димитър Бербатов" изпълни песен от репертоара на Григорий Лепс „Но ты - не я“

Искра Къндева и Ани Кръстева  изпълниха песен на испански език.

Музикалните поздрави завършиха с песента „Амин“ на Григорий Лепс в изпълнение на Вася Василева.

Официалната част на тържеството на ЗОНТА завърши с пожелания за сътрудничество за полезни и успешни инициативи за Велико Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

ВАС ще има последната дума за проекта на Вълка за огромен инсинератор край Павликени

Авария остави без вода Велико Търново и още няколко града

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Спасиха измръзнал бял щъркел в Горнооряховско (СНИМКА)

Санират само ако сте техен човек: Сигнал и от Горна Оряховица*

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com