Студенти от Стопанската академия в Свищов участваха в международна студентска конференция

1225
Студенти от Стопанската академия в Свищов участваха в международна студентска конференция

Студенти от Стопанската гимназия „Димитър А. Ценов“ участваха в международна студентска конференция на тема „Младежки диалог – изграждане на капацитета чрез засилване на международното митническо сътрудничество“. Ежегодно, Международната мрежа на митническите университети (INCU) организира научни форуми, посветени на митническия контрол. Тази година международната студентска конференция се проведе в град Габала, Азербайджан. Домакини на събитието бяха Държавният митнически комитет на Република Азербайджан и Регионалният офис на INCU в Баку. Това съобщиха от пресцентъра на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”.

В конференцията участваха представители на митническите администрации и на университети от над 20 страни от цял свят (Германия, Австрия, Полша, Русия, Турция, Македония, Словения, Беларус, Украйна, Виетнам, Китай, Корея, САЩ, Азербайджан, България, Холандия, Унгария, Литва, Узбекистан и др.).

Данъците за Община Свищов вече могат да се плащат от всяка точка на света

С началото на данъчната кампания Община Свищов пуска нова и модерна услуга за своите граждани. Хората могат да плащат автоматично всич...

Стопанска академия, която е единственото висше училище в България, член на INCU, бе представена от Антоан Славчев и Апостол Шейтанов – третокурсници от специалност „Стопански и финансов контрол”. В делегацията от страната ни бяха още двама студенти и преподавател от Икономически университет – Варна.

Изнесените в рамките на тридневния форум доклади бяха фокусирани върху актуални тематични направления, свързани с митническата дейност: международна търговия; укрепване на митническия капацитет; анализ и управление на митническия риск; електронни митически услуги за улесняване на търговията.

Студентите от Свищов представиха на английски език своя доклад на тема „Анализът на риска в митническия контрол – теоретични аспекти”. В презентацията си, те акцентираха върху това как след предварително събирана и обработвана информация за международния стокооборот, митническите органи вземат решение относно вида, обхвата и обема на извършваната от тях контролна дейност. За своето представяне, възпитаниците на Стопанска академия получиха поздравления лично от Михайл Кашубски – ръководител на Международната мрежа на митническите университети, предаде Агенция „Фокус“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com