Учители от Свищов ще помагат и на децата от градините

2528
Учители от Свищов ще помагат и на децата от градините
Снимка: pixabay.com

Дигитални уроци, онлайн игри и консултации предлагат учители от Свищов на децата от детските градини и техните родители. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Образователния отдел на Общината и увериха, че проявяват необходимата отговорност във връзка с продължаващото извънредно положение в страната и правят всичко възможно, за да помогнат на майките и татковците, които са вкъщи със своите малчугани. Педагогическите специалисти не прекъсват добрата комуникация с децата и техните родители, като създават организация за реализиране на дистанционна педагогическа работа.

„Комуникацията е възможна чрез електронна поща, социални мрежи и други, при което на децата в домашни условия се оказва подкрепа за подготовка и упражнения. Не забравяме, че основната форма на взаимодействие в детската градина е играта. Вече са предоставени линкове за достъп до електронните ресурси на издателствата, с които работим. През следващите седмици педагогическите специалисти ще използват всички алтернативни варианти за учене, преподаване и игра от разстояние, ще използват разработени от тях, упражнения и задачи с игрови характер, които ще изпращат на родителите, ще разпространяват електронни разработки на дидактични игри по математика и български език, логопедични карти, конструктивни занимания. Ще предоставят постоянно информация за децата и родителите, ще дават нужните указания и практически съвети за изпълнението на поставените задачи. Директорите ще изготвят времеви график за консултиране на родителите от съответните учители за обратна връзка от постигнатите резултати и/или срещнати трудности при усвояване на заниманията. Призоваваме децата и родителите да бъдат активни като следят и търсят обратна връзка за изпълнението на задачите“, се казва в обръщението на педагозите.

На Острова: След коронавируса училищата не трябва да се върнат към "нормалното"

След пандемията от коронавирус училищата не трябва да се върнат към "нормалното". Нова ера настъпва. Тя трябва да даде тежест на учител...

За останалите населени места, учителите ще разпространят материали, с които децата разполагат в детските градини със съответни указания за работа по тях до децата и техните родители. Ще има и обратна връзка, учителите ще консултират онези, които се затруднят при усвояване на заниманията. При заявено желание ще се организират и индивидуални консултации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Ваксиниран младеж е с коклюш във Велико Търново

ВАС ще има последната дума за проекта на Вълка за огромен инсинератор край Павликени

Авария остави без вода Велико Търново и още няколко града

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Спасиха измръзнал бял щъркел в Горнооряховско (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com