Велико Търново е топ дестинация за корейски туристи‏

8748
Велико Търново е топ дестинация за корейски туристи‏

"Над 6000 корейски туристи са били гости на Велико Търново през изминалата година, а интересът през тази е още по-голям", каза пред журналисти от водещи медии в Южна Корея зам. Кметът на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков. Той посрещна журналисти от водещи корейки медии в Община Велико Търново. Делегацията бе доведена от Риул Парк – председател на журналистическата асоциация.

Делегацията от петима водещи корейски журналисти е в Старата столица по покана на Съюза на българските журналисти. Карабаджаков разказа за богатата история на града, както и за перспективите пред туризма, културата и икономиката в региона. Той информира журналистите, че Велико Търново традиционно поддържа добри отношения с корейски творци и инвеститори.

Велико Търново отбелязва Eньовден с голям празник на Самоводската чаршия‏

За дванадесети път на Самоводската чаршия във Велико Търново ще бъде отбелязан Еньовден – денят на лятното слънцестоене, лечебнит...

В старата столица често се организират събития, представящи корейската култура и дегустации на традиционни ястия. Той припомни и факта, че във Великотърновския университет има специалност с изучаване на корейски език. Ганчо Карабаджаков съобщи, че с помощта на Посолството на Република Корея се водят разговори за побратимяване на старата столица с град Намъянджу, който е наричан в родината си „музей на открито“.

Гостите бяха заинтригувани от тази информация, и обещаха, че ще влязат в ролята на дипломати и активно ще съдействат за установяване на приятелски отношения между двата града.

Председателя на журналистическата асоциация на Южна Корея Риул Порк заяви по време на срещата, че Велико Търново е впечатляващ град и въпреки, че като мащаб не е много голям той изключително достойно представя България пред Европа. Журналистите от Република Корея споделиха, че са силно впечатлени от богатата история на старата столица, която се е утвърдила като туристическа дестинация. Делегацията бе категорична, че градът безспорно е заслужил думата „Велико” в името си.

Журналистите споделиха и наблюденията си, че улиците тук са пълни с млади хора, което гарантира бъдещето на Велико Търново. Преди това гостите разгледаха основните туристически забележителности и бяха най- силно впечатлени от крепостите Царевец и Трапезица, както и от Мултимедийния посетителски център.

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата във Велико Търново

Сигнал за бомба затвори тази сутрин съдебната палата във Велико Търново, съобщава Дарик нюз. В 9,32 ч. на телефон 112 анонимен мъжки гл...

Те припомниха, че през 2015 год. се навършват 20 години от установяването на дипломатически отношения между България и Корея. Това е и един от поводите за подписването на меморандум за сътрудничество между Съюза на българските журналисти и корейските им колеги.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com