Батман от Банкя

5668
Батман от Банкя
Снимка: БГНЕС

„…Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятно отразяване, върху което се базира имиджът му….Ние трябва да продължаваме да бутаме Борисов в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа”

(Из рапорта на американския посланик Джон Байърли, 2006 година, според изтекли грами на "Уикилийкс" и разпространени от "Биволъ")

Напоследък Бойко Борисов заговори за опит за установяване на „пълзящата диктатура” у нас.

При подобни силни думи, при подобни страшни думи, изречени от най-силния човек в държавата, всеки демократичен човек би се притеснил. И мен – сън не ме хваща от тогава. Ако за малко се унеса, сънувам едно и също:

Бат Бойко влиза по тъмна доба в специално секретно скривалище. Облича кожената тужурка от 2006 година/видимо му е отесняла, но кой ти гледа/, полага на лицето си хладния поглед на Батман, повдига ритуално ръце и полита да се бори с корупцията.

Първо каца при шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, хваща го за врата и го мята в сауната на неговата несъществуваща тераса. Сауната, както знаем от медиите, е за шест човека. Включва съоръжението и излиза. Оставя отвън да пазят Антон Тодоров и Тома Биков, хем да пазят, хем да репетират поредните си публицистични бисери.

Преди отново да полети, на Бат Бойко му се струва, че нещо пропуска, но не може да се сети, напрежението е голямо – борба срещу „пълзящата диктатура” е това. Следващият опасен противник е Ц.Ц – човекът, който командва железните структури на ГЕРБ, откъде, като едното нищо, можем да очакваме всякаква диктатура, не само пълзяща, също и криволичеща, подскачаща, пълзяща и най-вече маршируваща. Този поне е наблизо, съсед е (ако сте забравили – в онзи апартамент с асансьора). Скоро и Ц.Ц. е в сауната, а температурата вътре вече е около 60 %.

Преди отново да потегли на път, пак му се струва, че нещо пропуска, но Батман от Банкя вече лети към медийния олигарх Д.П. Медиите, няма никакво съмнение (и в шифрограмата на Байърли го пише) са естествена среда за отглеждане на най-различни диктатури. Когато защитникът на демокрацията мята Д.П. в сауната, температурата наближава 70 %. Последният е доволен, ще свали някое друго килце.

Батман от Банкя отново полита. Този път към главния прокурор, който той си е избрал (помните „онзи” запис). Важно условие за създаване на истинска, устойчива диктатура е съпричастието на съдебната власт и особено на прокуратурата. Със С. Ц. в сауната са четирима, а температурата вече е 80 %.

Без да губи време, Батман от Банкя полита към сараите, където е мозъкът на всички диктатури, най-вече на икономическите. Ето, че и А. Д. е на топло, при останалите. Температурата в сауната наближава 90 %.

В този момент Бат Бойко се сеща какво е пропуснал. Полита към собствения си кабинет в Министерски съвет. Застава срещу огледалото и там вижда кого – Бойко Борисов. За Бат Бойко няма никакво съмнение, че ако някой може да спретне истинска „пълзяща диктатура”, това е човекът срещу него. Хваща го за врата. Онзи се съпротивлява. Батман от Банкя обаче е непобедим и след малко сауната е пълна. Температурата наближава 100 %. Всички са изпотени.

Изпотен се събуждам и аз.

Но продължавам да чувам гласовете на Антон Тодоров и Тома Биков – призиви за борба срещу „пълзящата диктатура” и едновременно дитирамби в чест на победата над нея.

Автор: Калин Илиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com