"Безплодните събирания" и кръвта по ръцете им

2104
"Безплодните събирания" и кръвта по ръцете им
Снимка: Gettyimages

Руско-американските преговори по ситуацията в Сирия засега си остават безплодни. Това коментира министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, предаде телевизия „Россия 24“.

„Мисля, че този канал (с Турция – бел. ред.) може да стане по-ефективен, отколкото нашите многомесечни безплодни събирания със САЩ“, заяви още Лавров. По думите му контактите между Москва и Вашингтон продължават, но всеки път, когато „ние за нещо се договорим, САЩ отстъпват настрани от вече постигнатите договорености“.

Алепо бедства: Хаос, отложена евакуация и възобновени сражения

Отново Алепо и отново хаос – часове, след като с посредничеството на Русия и Турция правителствените сили на режима в Дамаск и бу...

Така в договорки, шарлатанство, дипломатически совалки и никому ненужни декларации Западът и Русия общуват на тема Сирия и в частност Алепо. През последните дни градът бе буквално сринат със земята, хуманитарната криза достигна катастрофални размери, а мащабът на бедствието за цивилното население е сравним с апокалипсис. Сблъсъкът на интереси е краен и чудовищен: от едната страна са терористичните групи и сирийската армия, от друга - дрънкането на оръжие на САЩ и Русия в стремежа към демонстрация на надмощие, от трета - цивилното население, съставено вече предимно от жени и деца.

ООН, Сирийската обсерватория за човешките права, УНИЦЕФ и Международният червен кръст непрекъснато призовават за спиране на насилието, за да се отвори хуманитарен коридор за обикновените хора, които иначе са обречени между останките живот на унищоженото Алепо. Но това са "безплодни" усилия, родени на топло, сред конфорта на дипломатическата позиция.

Действителността е повече от очевидна: На никого от замесените в конфликта не му пука за цивилните. За жените, за децата, за съдбите им, за рухналия свят под краката им. Кръвта е по ръцете на всички, които са си хвърлили интереса към Сирия.

С кървави ръце Западът, Европа, ООН и кой ли не призовава за мир и спиране на насилието. После се издават резолюции, ронят се фалшиви сълзи и се водят някакви безсмислени разговори, докато международните организации публикуват доклади за поредните стотици цивилни, изтребвани като гнусни псета, подло и коварно, директно в домовете им.

Евакуацията в Алепо може да бъде отложена до четвъртък

Евакуацията от източните части на бедстващия сирийски град Алепо може да бъде отложена до четвъртък. Опозиционните сили на режима в Да...

С кървави ръце Русия иска да получи, ако е възможно всичко от този конфликт, чийто край ще дойде, когато престане интересът към него. С кървави ръце сирийските власти се правят на "освободители", докато от упор повалят хлапаци и техните майки. И кръвта е навсякъде и всички се замерят със съсиреците й. Кръв, бомби и надмощие сред трупове.

В Алепо вече няма живот и тепърва най-вече Европа ще усети катастрофалните последици от тази война, в която вина имат всички, размахващи кървавите си резолюции и "безплодни сбирки" на тема "Това за теб - това за мен"! Но краят не е дошъл, а кръвта не е престанала да се съсирва. Чакат още трупове. И още.., и още..

Автор: Румен Скрински

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com