Герджиков като Рачко Пръдлето*

22913
Герджиков като Рачко Пръдлето*
Снимка: БГНЕС

Който не е чел "Под игото" или го е чел, но го е забравил - да го прочете пак, ако иска да съзре сходствата. Като еднояйчни близнаци са бившият председател на Народното събрание, понастоящем министър-председател на служебното правителство на Република България, от една страна, и героят на Иван Вазов от романа "Под игото", синоним на невежество, подлост, продажност и тъпоумие, от друга!

И още малко литература - ако Бойчо Огнянов беше истински и все още митарстваше из българските дебри, той със сигурност и сега, 140 години след въстанието в Бяла Черква, пак щеше да върже Рачко Пръдлето на гредата в собствения му хан със същата цел като тогава - за всеки случай, да мирува и, "за да е мирно селото"!

Няма обаче кой да върже действащия премиер на България!... ("За да е мирно селото"!)... Няма Бойчо Огнянов!

Разбра се вече, че колкото повече този oбъркан човек Огнян Герджиков седи на високия стол, толкова повече бели на България прави; толкова повече се излага и омаскарява! Сам и непредизвикан!

Всеки ден нова щуротия сътворява специалистът по търговско право - а най-лошото (и обидно за населението) е, че се опитва да прави това под булото уж на смешките, с лека ръка, някак инфантилно и ако се стигне до съд някога - заради огромните вреди, нанесени на държавата, най-вероятно магистратите ще му ги опростят - да прощава, поради медицински доказана неадекватност и психични отклонения!

Тези дни Герджиков за пореден път се изцепи, ама как само! Поставили натоварените от него хора стотина лампи в злополучния тунел "Ечемишка" и по тоя повод той ги обяви за герои: за 5 дни, радва им се премиерът на републиката, свършили били повече работа, отколкото "предишните" за цели 5 години! После сметките на специалистите показаха, че в тия "велики и знаменити" пет дни на "неговите майстори" някак си им се губят 150 000 лева - конструкциите стрували около 200 000, а той - възторжен и победоносен - им платил цели 350 000! За пет дни работа! Пропуск от негова страна ще е, ако Герджиков, човекът със секирата, си мисли, че когато неговото правителство сдаде багажа и си отиде, следващите, които и да са те, на свой ред, няма да му спретнат ревизийки - ей така, като него, между другото, набързо, импровизирано, което няма да им попречи и те, следващите, подобно на него, да обявят и тях - него и министрите му, за злоупотребители, вредители, прахосици и далавераджии точно по неговия пример и по същата подла схема!

Какво още се очаква да сътвори бившият царедворец, сега предан войн на Нинова и Радев?

Много неща и преди всичко още уволнения. Де що свари висша администрация, чужда на БСП и ДПС, перушина ще хвърчи! Почна от областните управители, мина през шефове и шефчета на агенции и комисии, щял да свъши, казват, със спецслужбите и държавните дружества! Повсеместно и поголовно, с калъчката и червената метла! Макар и юрист, Пръдлето въобще не се свени да се произнася, без съд и присъда, ей така, омешвайки с лека ръка трите власти - изпълнителна, съдебна, законодателна. Произнася заключенията си по няколко пъти на ден - като един Върховен съд е! Кой бил крал, кой бил закона нарушил, кой бил с обществени поръчки злоупотребил!

Герджиков пусна доклада от ревизиите. В него няма почти нищо за МО

Министерският съвет публикува Обобщения доклад за състоянието на министерствата в кабинета "Борисов 2" и дейността им по провеждане на ...

Но населението трябва добре да знае и да помни, че когато дойде време уволнените да потърсят правата си в съда - в истинския съд! - и неминуемо осъдят държавата (защото в 95% от случаите прогонената администрация винаги си търси правата!), ДЪРЖАВАТА, тоест ние, НАСЕЛЕНИЕТО Й, от нашите данъци ще им плати за Герджиковите своеволия!

Какво още ли? Ами по-бързо да идват тези избори, че както са го подкарали служебният премиер и министрите му - на следващата власт ще ѝ трябват поне две години, за да възстанови разрушеното само за два месеца! Какъв беше лафът ли? Ето го: "Гледаш го нищо човек, а той голямо л***о се оказа!"

---

* Герой на Иван Вазов от романа "Под игото"

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com