Жилищна криза

5862
Жилищна криза
Снимка: БГНЕС

"Апартамент" е дума с тежка натовареност в българското съзнание - още от времето, когато всеки малко по-заможен е обявен за враг на народа и "интегриран" на село, а в широките апартаменти и къщи на буржоазията са заселени силните на деня. По време на социализЪма родители, дядовци и баби, въобще цялата рода, събираха лихвоточки, за да може един ден детето да получи ред за апартамент (ако се запишеше в деня на раждането, номерът излизаше горе-долу едновременно с колата...).

Прехвърляха се права, пренасяха се едни агнета и бутилки към членовете на жилищните комисии. И, о чудо! Младото семейство, което създава отрочето от горния абзац, получаваше ключ за апартамент на шпакловка и замазка, понякога и с балатум в кухнята или паркет III-качество в хола. Следваха нови чудеса, този път от храброст по магазините, за да се сдобие кокетното апартаментче в краен квартал със задължителния персийски килим, холна гарнитура и пералня "Перла -05" и телевизор "Велико Търново", но това е тема за друга история.

Няколко години по-късно апартаментчето, получено от младото семейство, отеснява - нали се сещате - за всекиму според потребностите, а от какво имат нужда двама млади, освен от гарсониера или боксониера?! Та, щом се родят децата се започваше нов кръг от сагата "Жилищна криза".

В същото време властта си живееше в специално построени блокове, партийните функционери си бяха съседи, а децата им си имаха щастливо детство, за което и до днес си спомнят и едва ли съжаляват.

И ето, години по-късно и вече в новото столетие, вълшебното словосъчетание а "апартамент на властта" връща спомените по диктатурата на пролетариата. С уговорката, че всичко е стабилно и каквато и да е криза, особено пък жилищна, няма! Всичко е плод на знайни и незнайни фондации от САЩ, които искат да превземат Балканите, защото те са слабото звено на ЕС.

Цветанов: Радев е флагман на компроматната война срещу мен, очаквам извинение

"Няма нищо, от което да се срамувам. Напълно съм убеден, че няма нищо незаконно около моите имоти. Плащанията са направени по банков пъ...

Лошото е, че тази дума "апартамент" е така натоварена, че в крайна сметка липсва моралното осъждане и широкото обсъждане, защото не се съмнявайте всичко е законно или ако не е - ще променим законодателството. Въпроси във водещи медии са: "Може ли друг да си купи апартамент на тези цени?". Отговорете си сами дали е възможно в страната на неограничените претенции...

Докато си отговаряте, не забравяйте - НЕ Е ВЪПРОСЪТ САМО В ЦЕНАТА НА АПАРТАМЕНТА! Въпросът е, че г-н Цветанов си купува апартамент доста по-евтино няколко дни след като препраща сигнал за вероятна сериозна нередност с разрешително за строеж за десетки милиони на фирма "Артекс" за проверка от Столична община! Въпросният проект - "Златен век", в момента се изпълнява. Сега си отговорете на какво мирише това!

п.с. Абе, къде са социалистите и борбата им с корупционните практики и модела на управление "Борисов"?! Или гарван гарвану око не вади....

Автори: Роза Люксембургска и Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Китай: как се прави партийна пропаганда с изкуствен интелект

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com