Моето предложение за съдебна реформа в няколко стъпки*

27401
Моето предложение за съдебна реформа в няколко стъпки*

Напоследък населението масово се е увълчило. Търси се виновник, пита се се „#Кой?”, съдилищата са препълнени, а главният прокурор, противно на величествената му оценка, се стопи до присъствието на сянка в горещ слънчев ден. Как може да бъде решен (поне временно) този проблем и да направим една бърза (и лесна) съдебна реформа?

Първо – не толкова важните случаи - като например дали журналистката Илиана Беновска е смазала куче с джипа си, да бъдат решавани в социалната мрежа Facebook. След като могат да го правят в различни антиутопии, значи и ние можем.

Натовареността на съдилищата ще определя парите за съдебната власт

Съдебната власт у нас ще започне да се финансира чрез програмно бюджетиране. Това означава, че размерът на отпусканите средства ще зави...

Принципът ще е прост – прави се една група и членовете й вътре решават на две - на три според предпочитанията си дали обвиняемият е виновен. Такива неща като презумцията за невинност и доказателствата няма да имат значение.

Второ – след като няма да имаме нужда от съдилища, автоматично ги превръщаме в спиртоварни или монтираме огромни казани, в които да се вари ракия. Така най-малкото ще покажем, че сме по-големи и от „Европейскио съюз” и от всички останали. Кои пък са ония от Брюксел, които ни забраняват това и онова... Амамуха!

Трето – даваме на адвокатите, от които няма да имаме особена нужда, две възможности:

А) Да се завърнат в университета, за да разберат, че който каквото и да твърди – Темида ама изобщо не е сляпа. Особено по нашите ширини. Където за 25 години така и не успяхме да съберем доста доказателства, за да изпратим висшестоящ политик в затвора.

За трети път съдът отложи делото за имуществото на братя Галеви

За трети път Кюстендилският окръжен съд отложи делото за конфискация на имущество на т.нар братя Галеви, съобщава БНР. Става въпрос за...

Б) Който мисли, че под една или друга форма го е научил този урок, може да отиде да служи в някоя фирма и да й защитава интересите. Защото съм убеден, че имаме достатъчно кадърни адвокати, които по ред причини не могат да си вършат работа.

Четвърто – за периода, в който ще важи новата система, за която говоря, научваме полицаите да събират доказателства и да ги предават в съда. След като някои от служителите на реда мога да поддържат толкова почти перфектно крушовидна форма, могат и да събират достатъчно доказателства. Нали?!

Звучи ви добре? Значи вероятно сте приели прекалено буквално заканите на човека-лаф Бойко Борисов как днес ще хванем Станишев, Доган и т.н., утре ще ги осъдим и другиден ще ги пратим на бесилото или в затвора. Ако пък не ви звучи толкова добре, значи е време за цялостна промяна, която не е задължително обвързвана с изсипване на още мнооого пари. Можем да започнем със съд на министрите от последното правителство - има за какво, от ядрен реактор та до спиране на европейски програми.

*Материалът да се чете с чувство за хумор

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com