Пак кроят шапка на Борисов!

34918
Пак кроят шапка на Борисов!
Снимка: БГНЕС

За трети път ще му е на Борисов. За трети път ГЕРБ ще проспи властта си - но този път прецакани политически ще бъдат и Реформаторите, частично и Първанов, а и Патриотичният фронт - нищо, че се правят външни на властта. Борисов пак нехае и пак не вижда, че Гърмен е новата бомба, която ОНЕЗИ поставят под колелата на властта му! Не се поучи генерал Борисов от февруари 2013-та, когато му спретнаха двойните сметки за ток и "народни" революционери-подстрекатели; когато му пратиха футболните агитки с димки и коктейли "Молотов" в ръка на "Орлов мост", за да го свалят от власт. И го свалиха - защото ТЕ много добре знаеха, че е мекушав на тема власт и лесно я дава - може би защото и лесно я взима! За да дойде Орешарски с безброй гадости и с аферата "КТБ" най-вече, за да спрат европейските фондове и да опитат да подарят окончателно многострадалната ни енергетика на Путин! Нищо, че междувременно ГЕРБ пак спечели изборите - целта бе изпълнена, Борисов спечели, но с поне 10 процента по-малко от очакваното! Както се казва, от двете злини - по-малката, си пожелаха ТЕ, щом посмъртно не можеха да го победят!

Така бе и преди следващите избори. ТЕ пак му спретнаха - този път аферата бе в Костинброд с някакви уж фалшиви, а всъщност бракувани бюлетини, и целта отново бе постигната - Борисов пак спечели, но пак с поне 10% по-нисък резултат от очаквания! Сега отново България е пред избори и отново ГЕРБ е на власт. Очаква се и този път тежка загуба на "другите" и пълна победа на Борисов, а за да я предотвратят, този път аферата се казва "Гърмен"!

---

Малко история:

Опасения в Гърмен: Ромите се връщат в "Кремиковци"

Нова група роми ще се върне в квартал „Кремиковци“ в Гърмен тази вечер. Това прогнозират жители на село Ковачевица, които с...

Че в България има цигански проблем, е истина стара като света - е, чак като света - не, но поне от Х век насам, когато две цигански племена - верни на номадската си същност - поемат от Индия към Европа и се заселват основно на Балканите. Били са, казват историците, около 350-400 души общо, десетина-петнадесет семейства. Останали основно по българските и румънските земи, тези 350-400 души се нароили до днешните - в България около милион, в Румъния - около три. Тогава в България бил краят на Първото българско царство, държавата се тресяла от вътрешни междуособици и външни нападения, главно византийски, и никой от властимащите не обърнал внимание на зараждащия се цигански проблем - бомба със закъснител за десет и оттук нататък още векове! Още оттогава, та и до днес циганските племена си имали свое, особено разбиране за т. нар. мирно съвместно съществуване със заварените народи. Още оттогава, според тях, "голямото", местното население трябвало да има грижата за изхранването на "малкото" - разбирай малцинството да паразитира върху гърба на мнозинството, или иначе казано, първите да работят, а вторите - да ги крадат! С други думи, циганският проблем в държавата България е заложен още преди повече от десет века, и пак толкова - повече от 1000 години, не е решен!

---

Сега изведнъж, 3-4 месеца преди поредните избори, този път местни, 3-4 месеца преди ГЕРБ и Борисов - според поредните социологически изследвания - да победят конкурентите си и 3-4 месеца преди поредната тежка загуба на БСП и другите на изборите през октомври, НЯКОЙ(И) реши(ха), че за да не се случи това, задължително трябва да им спретнат поредното "тихо" превратче! Този път по етнически сценарий! Подобно на сценария със съзнателно завишените за целта високи сметки за ток, който свали законното правителство на Борисов през 2013-та; и подобно на сценария с костинбродските бюлетини, който пък отне поне 10% от изборната победа на ГЕРБ през месец май 2013 година! Рисковано с циганската тема! Рисковано в Гърмен! Като разбунат българите срещу циганите там!

Истината е, че този път циганите кротуваха. Гневът на българите в Гърмен и околните села дойде някак като гръм от ясно небе. Дойде за властимащите от ГЕРБ и за Борисов неочаквано като "народните" токови бунтовета от февруари и март 2013 г., които ги свалиха от власт; дойде неочаквано и като изфабрикуваната от лъжците-доброволци Мая Манолова и Николай Бареков афера "Костинброд" от май 2013 -та, която пък им отне поне 10% от изборните резултати на другия ден!

Борисов е полицейски човек и е срамота за трети път като управляващ да проспива заговорите, които му се спретват. Непростимо е също и кървавите превратаджии от "Орлов мост"-футболни фенове, и бюлетинните манипулатори Мая Манолова и Николай Бареков въобще да не са влезли в полезрението на прокуратурата - те не са привикани дори като свидетели, камо ли като субект на прокурорско разследване!

Вътрешният министър: Ромите искат да си плащат данъците и да са изрядни

По отношение на ромската общност получих уверение, че искат да си плащат данъците и да са изрядни. Това каза вицепремиерът и министър н...

Така е и сега с циганските къщи в Гърмен и около него. Циганиите в Гърмен съвсем не са от най-циганските. Крадат и гърменските цигани, но доста по-умерено от циганите в Северозападна България, примерно. Скандалните незаконни къщи са скандални и незаконни от поне десет години, плачат за събаряне, но кой реши, че точно сега се разплакаха за събаряне?! И не плачат ли за събаряне доста по-силно, примерно, циганските незаконни къщи в центъра на София, циганската махала Баталова воденица и е насред бул "Константин Величков", досущ до бул. "Европа", официалния вход в България от Централна и Западна Европа!

Изводът е само един - точно сега събудиха "народното недоволство" срещу циганите същите хора със същите намерения. По същия начин и също само месеци преди поредните избори НЯКОЙ отново буни държавата! Този път, обаче, е малко по-различно и доста по-опасно от високите сметки за ток, защото да жонглираш с етническото противопоставяне си е углавно престъпление и национално предателство! При това подсъдно - ако в клетата ни държавица, разбира се, имаше що-годе правосъдие и ако главният й прокурор не се казваше Сотир Цацаров!

Кои са тези "НЯКОИ", дали са кръгът "Монтерей", който 25 години успешно се покрива, но здраво клати държавата, или са "новият" кръг около "КТБ"? Или те всъщност са едно и също? Наричаме ги ту "задкулисие", ту "олигарси", но и тези са едни и същи...!

Къде в задкулисната мъгла на Гърмен са опозиционните партиите, е сега въпросът на въпросите?

И БСП, и ДПС, и "Атака" се спотайват и доволно потриват ръце! Местан, върлият отскоро (с изборни цели!) защитник на уж онеправдания цигански етнос, не ще и да чуе, че Гърман е социален, а не етнически проблем. Иска му се, обаче, на Местан; първо - защото така намира сродни души, които, също като турците, според него, са етнически потиснати и онепревдани от българите. Малцинствата, така да се каже, се обединяват срещу общия враг - мнозинството, българите! Но бившият прогимназиален учитил от Момчилград Лютви Местан, подставеният слуга на Ахмед Доган, трябва да знае и да внимава какво говори и какви ги върши, че тези негови действия са противозаконни и попадат под ударите на закона - за заговор срещу държавата! И, второ - Местан, заедно с партията ДПС, съучаства в подготвяния от НЯКОИ (чрез активиране на вековния цигански проблем на България) пореден държавен преврат и сваляне от власт на законноизбраното правителство на ГЕРБ, Реформаторския блок и подкрепящите го Патриотичен фронт и АБВ, донякъде!

В „Кремиковци” в Гърмен останали само четирима незаконно живеещи

Сравнително спокойна нощ – това е равносметката след вчерашния протест в Гърмен. Веднага след официалното шествие имаше провокаци...

По-специално е участието на БСП в подготвяния държавен преврат. Миков е дотолкова политически импотентен, че не му остават сили за преврати - неговите и на партията му! Но Миков и БСП не са чак толкова далеч от бунта в Гърмен - знае се, че въпросните НЯКОИ са преобладаващо бесепари; че в "токовите" протести от феруари 2013-та и в превръщането им от мирен граждански протест срещу съзнателно завишените сметки за ток в политически и антиправителствен заговор, активно (и решаващо!) участие са взели активисти от младежкото БСП! Колко от тях на 2 юни (и преди това) бяха на площада в Гърмен, колко ще бъдат и след това, никой не казва! Както никой не каза колко и кои от тях бяха на "Орлов мост" през февруари 2013-та, когато в България бе извършен държавен преврат, а правителството на Борисов подаде оставката!

Колкото до Сидеров и "Атака" - този доскоро култов нацист; този доскоро пръв антициганист в държавата, откато изхарчи партийните пари и остана без приходи, се пребоядиса в драстичен русофил! Всъщност - съветофил! До такава степен, че сталинистите в БСП започнаха да ревнуват! Сидеров направо удари тавана и нищо чудно от пръв антициганист да е станал пръв техен правозащитник! Което е похвално, поправил се е човекът!

Като обобщение - всички политици смилат конфликта в Гърмен от своята си политическа паница. В ГЕРБ демагогстват, защото и те, като всички управляващи досега, не знаят как да решат на практика нерешимия цигански проблем на България. Потушават го временно по лесния начин - с отлагането му за друго време и при други управляващи; БСП безотговорно мълчи и бяга от темата, въпреки че като преки наследници на Живков и БКП, именно те са главните виновници за социалния разпад на циганската популация. Същевременно техни "тъмни" подразделения не са спрели да мътят политическия и икономическия ред в държавата, от което в крайна сметка се възползва върхушката в БСП! Апаратчиците на "Позитано" 20 се правят на ни лук яли, ни лук мирисал, без да им пука, че смърдят на чесън, та не се търпи! ДПС, както винаги досега, си играе с огъня, но този път огънят не само ще ги опари, но целите ще ги изгори! Дано това все пак стане преди те да са подпалили и чергата на държавата!

Толкова засега в очакване на 18 юли!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com