Внимание! Това не е Не!новина: Бареков се отрече от депутатите си

34092
Внимание! Това не е Не!новина: Бареков се отрече от депутатите си

Метаморфозите на Николай Бареков, на които Клуб Z неведнъж е отделял особено внимание, нямат край. Сериалът днес продължи с поредната зрелищна серия. 

От днес оттеглям безусловната си подкрепа за парламентарната група на БДЦ. Нашите избиратели не са гласували за хора, влезли в Народното събрание благодарение на мен и на "България без цензура" да върнат МВР в ръцете на Цветанов и да откраднат парите от ръцете на хората. Това обяви пред Дарик радио лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. 

Бареков "дръпна шалтера" на БДЦ и подаде ръка на Радан Кънев

"Оттеглям подкрепата си от БДЦ". Това обяви в ефира на Дарик радио лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. "Не може хора, ...

Той поясни, че оттегля подкрепата си за парламентарната група, но не и към депутатите от ББЦ. Бареков уточни, че именно тези депутати – Светлин Танчев, Стефан Кенов, Мартин Иванов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров снощи са гласували против конфискацията на парите на хората от пенсионните фондове. 

Имаше хора от ЛИДЕР, от ЗНС, както и независимият Росен Петров, благодарение на които МВР беше върнато в ръцете на Цветанов. Не казвам, че трябваше да гласуваме и против, защото изборът между модела „Кой“ и Цветан Цветанов е еднакво отвратителен. Моята позиция бе, че трябва да гласуваме въздържали се по този текст, уточни евродепутатът. 

После той продължи с тълкуванията на прелюбопитната конфигурация в парламента, която одобри национализацията на пенсионните вноски. 

За пенсиите – тези гласове от ЛИДЕР, които бяха дадени за кражбата на пенсиите, са дадени под натиск, за да не бъде срамно само ГЕРБ и ДПС да приемат този закон. ГЕРБ и ДПС направиха коалиция вчера в парламента и само тези три гласа от БДЦ бяха като брошка върху ревера на Борисов, каза Бареков. 

Той посочи, че ще стои зад своите депутати, докато те са истинска опозиция и ще подкрепя всяко тяхно решение, което го доказва. 

Девственици няма, остават само ...?!

Бившият телевизионен водещ Росен Петров изненадващо си тръгна от дълго и шумно прокламираната като алтернатива на статуквото партия на ...

Моите депутати не са стока, не ги предлагам. Аз в лично качество оставам опозиция на това правителство, изчерпано е. Не знам и дали в този парламент може да се роди нещо различно, допълни той. 

Барековият катарзис обаче не свърши с оттеглената подкрепа към дейността на парламентарната група, защото Новия политик подаде ръка за сътрудничество и общи действия към лидера на ДСБ Радан Кънев. 

Трябва да се организираме и да създадем опозиционен блок. Той трябва да заложи в своята политика тежки реформи и спирането на политическата олигархия и корупция. Три партии в България са носители на това – ГЕРБ, БСП и ДПС. Ние трябва да помислим да направим нещо, което да не е част от това статукво, а срещу него. Провалът на РБ беше, че те подлъгаха своите избиратели, че ще правят промени, но редом с новите лица като Радан Кънев са и стари муцуни. И в един момент реформаторите станаха част от това статукво, анализира Бареков. 

После евродепутатът продължи да се слага редом до лидера на ДСБ: 

С 20 човека – Бареков с 6 депутати, Каракачанов със 7, Радан Кънев с 5, какви сме ние? В този парламент сега управляват ГЕРБ, ДПС и ние сме просто смешни и една прашинка в морето на големите интереси. Нищо не можем да направим, коментира Бареков. 

Бяхме антисистемна партия, сега сме системна

Така напусналият вече партията на Николай Бареков Росен Петров коментира полузавоалирано защо си тръгва. Не ме смущава, че преди време...

Според него Реформаторският блок вчера са послужили за "параван на ГЕРБ и ДПС, зад който двете формации си подхвърлят сапуна". 

Бареков прогнозира, че кризата с КТБ отново ще се повтори и този път това ще стане по отношение на пенсионните фондове. Заради това, според него КФН трябва да излезе и да каже ясно на хората каква е реалната ситуация с пенсионните фондове и дали там няма някакъв проблем. 

Той предположи, че е възможен сценарий на управляващите, според който ще се приеме един либерален закон, че хората могат да държат парите си или в НОИ, или в пенсионен фонд. 

Но тъй като медиите са под контрола на управляващите, в един момент ще започнат да излизат информации, че нещо с този или онзи фонд не е наред, което от своя страна ще накара хората да се наредят на опашки и да ги сложат в НОИ. От там средствата им ще бъдат вкарани в едни фирми, които се оказаха големите губещи от спирането на проекта „Южен поток“ и ще потънат, разви тезата си лидерът на Цензурата.

Оригиналът е публикуван на kafene.net.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com