Върхът на нахалството!

7160
Върхът на нахалството!
Снимка: БГНЕС

Онзиденшното честване в доспатското село Барутин на жертвите на така наречения Възродителен процес още веднъж потвърдиха гадничката стратегия и тактика на партията на етническите турци в България, според които няколко пъти в годината, на точно определени дати, на разни места в България едната част от българските граждани, тези, които са с турско етническо самосъзнание, да ронят крокодилски сълзи и да натякват на другата част от българските граждани, тези, които са с българско етническо самосъзнание, че са целокупно виновни за извращения, случили се преди 30-40 години по българските земи, сътворени от вече отхвърлената власт в държавата.

Узаконихме тези унижения и това стана някак доброволно! Вече четвърт век на точно определени дати от годината едната част от българското население, по-голямата, онази, която е с българското етническо самосъзнание, сякаш е длъжна да си посипе главата с пепел и да сведе глава виновно, а другата, по-малката, онази, която е с турско етническо самосъзнание - да ѝ търси сметка, размахвайки пръст за назидание!

Докога така?! Нови 500 години ли?!

Че тези турски чествания и годишнини са върхът на нахалството и провокация спрямо населението с българско етническо самосъзнание, е ясно по ред причини:

Местан все пак се появи на възпоменателния митинг в Могиляне

Бившият председател на ДПС Лютви Местан се появи на гробището където е погребана 18-месечната Тюркян, в чиято памет се прави възпоменат...

Първо - жертвите на Възродителния процес сред населението с турско етническо самосъзнание са два пъти по-малко от жертвите сред населението с българско етническо самосъзнание след актовете на отмъщение. Само убитите на гара Буново от бомбата във вагона за майки с деца на нощния влак София - Бургас са повече от общо убитите в целия Възродителен процес! И бидейки така, не е ли редно на тези годишнини и възпоминания да се отдава заслужената почит жертвите и от двете страни? И в единия, и в другия случай загиналите са невинни! Оставяме настрани обсъждането дали не е било по-справедливо бомбите на отмъщението да са били взривени, примерно, на заседание на Живковото политбюро - там, където са били истинските виновници, а не в купето за майки с деца!

Второ - как така днешните "отмъстители"-бомбаджии в лицето на турските кюрди са терористи, а някогашните турски бомбаджии-"отмъстители" заради Възродителния процес са "герои"?! Кои тогава са героите и кои са отмъстителите?! Тази дилема, разбира се, е преди всичко за Република Турция, но покрай Република Турция тя е точно такава и за българските граждани с турско етническо самосъзнание!

Третото е малко по-различно, но е по принцип. Казват шефовете на ДПС - те сега са трима - че както гражданите с българско етническо самосъзнание празнували освобождението си от турско робство; както гражданите с българско етническо самосъзнание празнували годишнината от Априлското въстание; както, пак те, отбелязвали годишнината от обесването на Васил Левски - така и гражданите с турско етническо самосъзнание имали право да отбелязват годишнината от Възродителния процес! Чудесно, имат, но добре е да не се пропуска една малка, но съществена разлика. Че в първия случай говорим за отхвърляне на робството и насилието, а във втория - за отмъщения със средствата на тероризма! Другото е демагогия!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com