За "Няма такива политици": Как да не стана министър*

4425
За "Няма такива политици": Как да не стана министър*
Снимка: БГНЕС

В България сме последни по всичко хубаво и първи във всичко лошо. Няма сега да ви дам примери с разни ЕС класации, ще се наложи да ми повярвате, че съм ги чел! Напоследък така я караме в България – вЕрваме си, докато не ни излязат дипломите на бял свят!

Да си министър е по принцип гадна работа. Трябва задължително да станеш далтонист, иначе не всички медии ще са кафяви и баш тези, които не са, ще ти сложат прът в министерските колела. И ако това с далтонизма, още в началото, си е доста тежко за приемане, ето как можете да се спасите, особено когато сте доказан експерт в своята работа, любим на всички в сектора и всъщност не искате да се махате само заради отечеството, към което ви тикат поредните, които пак не са предатели:

1. Задължително НЕ бъдете нормален. В България нормални няма, обаче ненормалните най-много търсят нормални. Като сте един от тях, директно Ви отритват!

2. Задължително трябва да сте писател – минимум докторантура, най-добре книга, но ще е отлично да е поне трилогия. И да не сте си помислили сам да пишете, камо ли с някакви съветници, редактори, коректори – да не вземат да ви направят труда твърде уникален! Той НЕ трябва да е уникален!!! Най-добре е да е тип царски пищов и това да се разбира лесно - няма да затруднявате тези, кафявите, да раздуят качествено нещата.

3. Задължително дайте интервю в някой от най-гледаните сутрешни блокове, като се постараете това да стане точно преди финалната права на всякакви разговори с други политически сили да бъде направено правителство. И веднага да почнете по безспорен начин – не забравяйте да вдигнете пръст нагоре, за да подчертаете, че сте в състояние на нож! Това много, ама много не се харесва – някой някога да е видял Бай Ганьо да слуша и изпълнява казаното от друг? Даже като му кажеш "Бай Ганьо" на избирателя, съвсем полудява и не те иска за министър!

4. Кажете и за задкулисието, което ви спуква от проверки! Така запазвате георичност на образа, за да не вземат сега разни хора да ви спъват и там, където сте невиждано обичан експерт! Не бива все пак да изпадате в ситуация житейският Ви път да продължи с продажба на мартенички в подлеза – примерно. Не че така ще стане, но знае ли се дали се знае ... Кой се страхува?!

5. Няма кво да обясня’ам! Кой кво ми е казал си е моа работа – такива изрази са повече от задължителни при публично говорене, за да не сте министър!

Най-голямата опасност обаче е, че като сте в България, не е Ваша работа дали ще сте министър или не, каквото и да направите! Така че – успех!

Автор: Ивайло Ачев

* Всякакви прилики и разлики с действителни лица, партии, събития и държави са плод на Вашето съзнание, ако още го имате!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com