Азербайджан би България с 3:2

14692
Азербайджан би България с 3:2
Снимка: CEV

Азербайджан записа най-престижната си победа над България с 3:2 (17:25, 25:17, 19:25, 25:29, 15:8) в последния мач от квалификацията за Европейско първенство в София. Това дава психологическо предимство на съперничките, които са домакини на втория квалификационен турнир в Баку. Азерките започнаха плахо и загубиха първия гейм. Но още в началото на мача показаха амбициите си и на няколко пъти поведоха в резултата.

Във втория гейм оказаха сериозна съпротива, изненадаха със силен начален удар и добра блокада. Защитата в тима на българките не се получаваше. Третият гейм също бе оспорван, но силен сервис на Страшимира Филипова даде преднина на отбора. В четвъртия азерките дадоха всичко от себе си и натрупаха солиден аванс от 8 точки, който запазиха и спечелиха гейма. И в тайбрека българките не успяха на улучат ритъма на играта и останаха в позиция на догонващи.

Португалия падна с 1:3 от Гърция, улесни положението на Азербайджан

Португалия направи изненадваща загуба с 1:3 (17:25, 25:21,25:15, 19:25) от Гърция в последния мач от квалификацията за Европейско първе...

Селекционерът Владимир Кузюткин избра да започне с Диана Ненова като разпределител. В днешния мач на игрището излезе и Добриана Рабаджиева. Въпреки загубата България е на първо място в група Д. Кой ще се класира за Европейското първенство зависи от следващия турнир – 29-31 май в Баку.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com